ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele republicii, Klaus Iohannis, a fost prezent marți, 15 septembrie 2020, la darea în folosință a magistralei de metrou M5 (Eroilor - Drumul Taberei), ocazie cu care a susținut și o declarație de presă

„În primul rând, felicitări, și Metrorex, și Ministerului Transporturilor, Guvernului, care s-a implicat în mod exemplar în finalizarea acestei investiții, și mi-am permis adineaori, jos, pe peron, să îi felicit și pe cei care au construit efectiv această linie de metrou. (...) Important de subliniat este că o bună parte din această investiție s-a finanțat din fonduri europene. Avem în continuare fonduri europene la dispoziție și avem la dispoziție sume imense. (...) domnule Prim-ministru, domnule ministru, vă așteaptă multe, multe lucrări. Unele începute, care trebuie finalizate, unele planificate – și am discutat în metrou despre proiectele de extindere”, a declarat, marți, Klaus Iohannis.

Alături de președinte au fost prezenți la inaugurarea noii linii de metrou premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și alți membri ai Guvernului.

Având în vedere că darea în folosință a magistralei de metrou M5 s-a făcut cu 5 ani întârziere față de calendarul inițial și cu 10 luni întârziere față de termenul preconizat de guvernul anterior, social-democrații au ironizat „festivismul” guvernului liberal. Totodată, PSD atrage atenția că acest proiect de infrastructură a fost „deblocat și realizat în proporție de 99% de guvernele social-democrate”.

„Cuplul Iohannis-Orban întoarce PNL în timp: stăpânii se dau primii cu metroul, plebea trebuie să mai aștepte!

Liberalii s-au instalat la putere în noiembrie 2019, dar n-au putut respecta termenul asumat de guvernarea PSD de a deschide noua linie de metrou în decembrie. Erau prea ocupați cu alegerile anticipate!

După 10 luni de bâlbe, ei dau azi în funcțiune un proiect deblocat și realizat în proporție de 99% de guvernele social-democrate. Pentru asta apelează la cel mai grețos festivism posibil. Stăpânii de la PNL au rezervat metroul două ore, în exclusivitate, ca nu cumva Iohannis să respire același aer cu muritorii de rând.

La inaugurarea metroului din Drumul Taberei, Ludovic Orban ajunge un fel de Coana Leana a șefului suprem de la Cotroceni, iar Bode devine reîncarnarea lui Emil Bobu.

#ATÂTSAPUTUT!”, a scris Partidul Social-Democrat, marți, pe Facebook.