Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș vrea să rămână în viața publică. Cioloș va pune bazele unui ONG care va duce mai departe Platforma 100. Declarația a fost făcută după o întâlnire cu grupul parlamentar al USR, urmând să aibă loc și o întâlnire cu PNL. 

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că va lansa „o asociație activă”. Este vorba despre un ONG dispus să colaboreze cu partidele din opoziție. A discutat deja acest lucru cu USR, la o întâlnire pe care a avut-o astăzi cu conducerea partidului, și spune că va propune și liberalilor o astfel de colaborare.Cred că în România a face politică nu trebuie să însemne doar a fi la guvernare sau în Parlament, ci să aducem acțiunea publică mai aproape de oameni”, a spus Dacian Cioloș, conform digi24.ro.

Fostul premier a precizat că vrea să ducă mai departe unele dintre proiectele începute de cabinetul pe care l-a condus.

Întrebat dacă se va înscrie în USR, Dacian Cioloș a răspuns: „Nu asta am discutat azi. Am discutat de modul de colaborare pe viitor. Eu intenționez să am discuții cu foștii colaboratori să creăm o structură colaborativă care să fie activă public și care să promoveze principiile de acolo. Fundația va fi o asociație activă”.

„Am nevoie de o analiză, care e cea mai bună cale că eu să fiu eficient în viața publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid este aceasta, o să iau în discuți subiectul, dacă nu, o să văd”, a continuat fostul premier.

El spune că nu dorește ca platforma sa să se transforme într-un partid, pentru că „avem suficiente partide politice”.

Dacian Cioloș a mai spus că a avut o discuție cu Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, și că urmează să se decidă dacă și cum vor colabora.