ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș vrea să rămână în viața publică. Cioloș va pune bazele unui ONG care va duce mai departe Platforma 100. Declarația a fost făcută după o întâlnire cu grupul parlamentar al USR, urmând să aibă loc și o întâlnire cu PNL. 

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că va lansa „o asociație activă”. Este vorba despre un ONG dispus să colaboreze cu partidele din opoziție. A discutat deja acest lucru cu USR, la o întâlnire pe care a avut-o astăzi cu conducerea partidului, și spune că va propune și liberalilor o astfel de colaborare.Cred că în România a face politică nu trebuie să însemne doar a fi la guvernare sau în Parlament, ci să aducem acțiunea publică mai aproape de oameni”, a spus Dacian Cioloș, conform digi24.ro.

Fostul premier a precizat că vrea să ducă mai departe unele dintre proiectele începute de cabinetul pe care l-a condus.

Întrebat dacă se va înscrie în USR, Dacian Cioloș a răspuns: „Nu asta am discutat azi. Am discutat de modul de colaborare pe viitor. Eu intenționez să am discuții cu foștii colaboratori să creăm o structură colaborativă care să fie activă public și care să promoveze principiile de acolo. Fundația va fi o asociație activă”.

„Am nevoie de o analiză, care e cea mai bună cale că eu să fiu eficient în viața publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid este aceasta, o să iau în discuți subiectul, dacă nu, o să văd”, a continuat fostul premier.

El spune că nu dorește ca platforma sa să se transforme într-un partid, pentru că „avem suficiente partide politice”.

Dacian Cioloș a mai spus că a avut o discuție cu Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, și că urmează să se decidă dacă și cum vor colabora.