ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o țară în care istoria a ajuns o materie periferică, împotriva ei și a valorilor naționale fiind declanșată o campanie la foc deschis, mai există speranță că nu e totul pierdut.
 
În România anului 2017, care vrea ca predarea istoriei în școli să formeze „mecanisme intelectuale care să prevină orice forme de naționalism”, iar cel mai mic semn de patriotism riscă să fie considerat infracțiune, mai sunt români care vor să le cultive copiilor respectul și dragostea față de eroii neamului, de trecutul acestei nații.

Doi ani la rând, Adrian, un băiețel de doar 4 ani, din satul Gănești, a venit, de ! Decemebrie, alături de părinți, la manifestările de Ziua Națională a României din centrul Municipiului Tîrgu-Mureș. A asistat și în 2015, la doar trei ani, și în 2016, la parada militară. 

Echipat cu un costum complet de militar cu care a și defilat, de altfel, alături de soldații mai mari pe care îi numește ”colegii lui”, Adrian a cântat, alături de cei prezenți, imnul României, strofă cu strofă și a dat o lecție de patriotism exemplară pentru un copil de vârsta lui.

Într-un scurt interviu pentru cei de la Radio Mureș, Adrian a spus că își iubește neamul mai mult decât orice pe lume și a rostit, cu patimă, un întreg discurs patriotic. Pentru ca, în final, să îi îndemne pe români: „Iubiți-vă țara!”.