ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Joe Biden deplânge la televizor soarta civililor palestinieni bombmardați de israelieni, în ultimele zile, SUA au autorizat transferul de bombe și avioane de luptă în valoare de miliarde de dolari către Israel, au declarat vineri două surse familiare cu acest efort, chiar dacă Washingtonul își exprimă public îngrijorarea cu privire la o anticipată ofensivă militară israeliană în Rafah, scrie Arab News.

Noile pachete de armament includ peste 1.800 de bombe MK84 de 2.000 de kilograme și 500 de bombe MK82 de 500 de kilograme, au declarat sursele, care au confirmat un raport publicat în Washington Post.

Washingtonul acordă 3,8 miliarde de dolari în asistență militară anuală Israelului, aliatul său de lungă durată.
 
Pachetul vine în contextul în care Israelul se confruntă cu critici internaționale puternice din cauza continuării campaniei de bombardamente și a ofensivei terestre în Gaza și în condițiile în care unii membri ai partidului președintelui Joe Biden îi cer acestuia să reducă ajutorul militar american.

Statele Unite au trimis în grabă mijloace antiaeriene și muniții către Israel, dar unii democrați și grupuri arabo-americane au criticat sprijinul ferm al administrației Biden pentru Israel, despre care spun că îi oferă acestuia un sentiment de impunitate.

Vineri, Biden a recunoscut "durerea resimțită" de mulți arabo-americani din cauza războiului din Gaza și a sprijinului american pentru Israel și ofensiva sa militară.

Cu toate acestea, el a promis că va continua să susțină Israelul, în ciuda unei neînțelegeri tot mai publice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Casa Albă a refuzat să comenteze cu privire la transferurile de arme.

Ambasada Israelului la Washington nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Decizia privind armele urmează după o vizită la Washington a ministrului israelian al apărării Yoav Gallant în această săptămână, când a discutat cu omologii americani despre nevoile de armament ale Israelului.

Vorbind marți cu reporterii, Gallant, care aparent a încercat să calmeze tensiunile dintre SUA și Israel, a declarat că a subliniat importanța legăturilor SUA pentru securitatea țării sale și a menținerii "avantajului militar calitativ" al Israelului în regiune, inclusiv a capacităților sale aeriene.