ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a suplimentat fondurile pentru programul Prima Casă cu 500 de milioane de lei. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a explicat după ședința de guvern că decizia s-a luat în urma numărului foarte mare de persoane care vor să își achiziționeze o locuință prin acest program, informează tvr.ro

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat  miercuri că s-a decis suplimentarea plafonului de garanții pentru 2016 destinat programului "Prima Casă" cu 500 de milioane de lei, întrucât s-a dublat numărul de solicitări de finanțare în primele patru luni ale anului.

"Motivul pentru care am făcut această alocare suplimentară acum a fost exact numărul foarte mare de solicitări pe care l-au înregistrat băncile în primele patru luni, dar în contextul acestui nou cadru legislativ, respectiv darea în plată. Ceea ce am observat este că în primele patru luni am avut solicitări duble față de anii 2015 și 2014. Ca atare ne așteptăm ca pe o perioadă de câteva luni această cerere să scadă, nu avem motive să considerăm că cererea se va păstra dublă până la sfârșitul anului", a explicat ministrul, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

În acest context, Dragu a susținut că Executivul va analiza dacă va mai suplimenta acest fond, precizând că noi alocări nu depind de rectificarea bugetară.