ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există cel puțin șase proiecte de lege în Congresul Braziliei care ar duce la incriminarea ezitării față de vaccinuri și la răspândirea de informații „false" online despre modul în care funcționează vaccinurile, potrivit ReclaimTheNet.

Proiectele de lege introduse de senatorul PSD-ist Angelo Coronel ar duce la incriminarea persoanelor care se opun vaccinării obligatorii a copiilor și adolescenților în timpul unei "urgențe de sănătate publică". Pedeapsa ar fi o condamnare la închisoare de la 1 la 3 ani.

De asemenea, în cadrul acestor propuneri, adulții care refuză vaccinările obligatorii ar urma să fie închiși între 2 și 8 ani. O pedeapsă similară s-ar aplica celor care răspândesc „dezinformări" despre vaccinuri. Pedepsele se dublează dacă infractorul este un angajat al guvernului.

Propunerile au fost actualizate în decembrie 2022, iar continuitatea lor a fost confirmată de Secretariatul legislativ al Senatului federal. Pe site-ul Senatului, propunerile au fost discutate și respinse de 92% dintre respondenți.

Alte proiecte de lege incriminează falsificarea statutului de vaccinare și simularea cererilor de vaccinare.