ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile belgiene sunt îngrijorate de o serie de incendieri de școli despre care se crede că ar avea legătură cu noul program școlar de educație sexuală, scrie ABC News.

Prim-ministrul belgian Alexander De Croo a declarat vineri că va solicita ajutorul experților guvernamentali în materie de extremism, în urma unei serii de incendii provocate în școli. Oficialii cred că atacurile au legătură cu un controversat program școlar de educație sexuală.

De Croo a vorbit la doar câteva ore după ce o a șasea școală din regiunea francofonă Valonia a fost incendiată săptămâna aceasta. În unele dintre școli au fost descoperite pancarte de protest față de așa-numitul program Evras, potrivit autorităților.

Programul este un program obligatoriu de patru ore de pregătire pentru elevii cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani și 15 și 16 ani, menit să îi ajute să își dezvolte viața relațională și sexuală.
 
Programul exista și era disponibil pentru toate grupele de vârstă de ani de zile, dar nu era obligatoriu până acum.

"Într-o democrație ca a noastră, nu vom permite niciodată ca școlile noastre să fie o țintă", a declarat De Croo.
 
"Trăim într-o țară a toleranței, iar toleranța înseamnă că putem avea o dezbatere, puncte de vedere diferite, dar nu poate duce niciodată la violență, mai ales în locurile frecventate de copiii noștri."

Ministrul de interne Annelies Verlinden a cerut vineri încetarea atacurilor.

"Nu ne atingem școlile noastre", a declarat Verlinden în timpul unei conferințe de presă cu De Croo. "Este o linie roșie".

De Croo a declarat că a cerut organismului însărcinat cu prelucrarea informațiilor privind "terorismul, extremismul și radicalizarea" să analizeze situația, iar Verlinden a spus că a cerut poliției federale să ofere sprijin forțelor locale din regiunea afectată.

Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru incendiile provocate la cele șase școli și niciun suspect nu a fost arestat. În acest an, aproximativ 100.000 de elevi din federația Valonia-Bruxelles sunt obligați să participe la cele două sesiuni pentru un total de patru ore de pregătire.

Protestele, la care au participat câteva sute de persoane, au fost organizate și la Bruxelles.

Mai multe grupuri islamice au condamnat, de asemenea, programul într-o declarație comună, temându-se că acesta va favoriza "hipersexualizarea" copiilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews