ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți elevi ai școlii din satul Bobești, județul Ilfov, au primit vineri, 15 septembrie, ghiozdane pline cu rechizite din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Demersul a avut loc cu binecuvântarea Patriarhului României. Proiectul, coordonat de părintele arhim. Ciprian Grădinaru, vizează diminuarea fenomenului de abandon școlar.

Pe toată durata prezenței în satul ilfovean, voluntarii au fost însoțiți de preotul Mihai Miron de la Parohia Bobești. Sponsorul acțiunii caritabile a fost Carrefour România.

În urma campaniei, cei care au luat parte la acțiunea filantropică au transmis următoarele gânduri:

„Astăzi, voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului au împărțit ghiozdane și rechizite celor 34 de copii ce provin din medii sociale dificile, cu risc de abandon școlar ridicat. Nu este pentru prima dată când elevii din Bobești s-au bucurat de vizita și sprijinul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. În decursul acestui an, au mai fost împărțite cărți, alimente, dulciuri și jucării, a declarat Părintele Mihai Miron.

Odată cu începerea anului școlar a debutat și colaborarea școlii cu instituțiile locale, iar clasa I, la care eu predau, s-a bucurat de cadourile primite din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului”, a spus profesorul Tănase Mina.

Dănuț Prună, coordonatorul echipei de voluntari, a precizat că voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și-au intensificat acțiunile din cadrul campaniei de prevenire a abandonului școlar, punând accentul pe acele localități unde deja au fost desfășurate o serie de acțiuni ale campaniei Sănătate pentru Sate.