ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr canadian care a transmis în direct pe YouTube protestele de la Ottawa declanșate de Convoiul Libertății a fost somat de reprezentanți ai guvernului să-și șteargă singur filmările de pe platforma video a Google pentru că, în caz contrar, îi va fi blocat contul bancar. El era deja penalizat de YouTube pentru conținutul inconvenabil politic al filmărilor sale, motiv pentru care nu primea bani din reclame în ciuda faptului că are circa un sfert de milion de abonați și milioane de accesări. VIDEO


„În ultimele 10-12 zile am arătat lumii întregi filmări în direct cu evoluția Convoiului Libertății care a luat startul în Canada cu șoferii de camion și a proliferat în alte vreo zece țări. Am postat online între 15 și 20 de filmări pe zi și am lucrat de la 5:30 dimineața până la ora 1 noaptea în regim de voluntariat, cu scopul de a reface credibilitatea țării mele (Canada). Sunt veteran militar, provin dintr-o familie de funcționari publici, iubesc Canada, am ales să trăiesc aici toată viața, deoarece este o țară minunată și iubesc fiecare parte din Canada de dinaintea lui Trudeau. 

În linkurile din descrierea acestui videoclip, veți găsi două adrese foarte importante: unul este către magazinul ETSY în care vând brățări care să îmi asigure finanțarea activității după ce YouTube mi-a demonetizat canalul (adică a scos finanțarea din publicitate a canalului în ciuda numărului mare de urmăritori pe care îi avea), iar al doilea este către contul de Rumble, Mister Sunshine Baby, precum și contul meu de Twitter și Instagram.

Mai devreme în cursul zilei, am primit un e-mail și un apel telefonic de la angajați oficiali ai guvernului care mi-au „sugerat” fără alternativă să-mi șterg filmările. Cenzură uriașă este ceea ce se întâmplă în această țară. Nu mi-am imaginat niciodată că voi trăi într-o dictatură, dar trăiesc într-o dictatură în prezent. De aceea este foarte important să i ne opunem!

Acesta nu este sfârșitul canalului Sunshine Baby, am găsit modalități de a ocoli cenzura, am contactat avocați și am apelat la asistență profesională. Tuturor celorlalte canale YouTube mai mari le sugerez să aibă grijă.

Este important să ne ridicăm pentru Libertate! Canada este o țară minunată, poporul canadian este pașnic, după cum ați putut observa urmărind nenumăratele ore de filmări de pe acest canal de YouTube.

Aveți grijă de voi, nu vă lăsați arestați, trebuie să continuăm lupta!”, a transmis canadianul cenzurat de guvernul Trudeau chiar și pe YouTube.

Deși inițial îi dispăruseră aproape toate filmările de pe canalul cu aproape un sfert de milion de abonați, el și le-a mutat în mare parte pe Rumble, însă acolo are mai puține filmări, întrucât pe YouTube transmitea live. Cu toate acestea, ca să le facă în ciudă slugilor regimului, el și-a mai încărcat ulterior câteva filmări anti-Trudeau și pro Libertate pe YouTube (probabil, după ce și-a golit cardul bancar sau a întreprins alte demersuri legale). În cea mai recentă, el îi dă „daună totală” premierului „liberal”, înfățișându-l ca pe un măscărici mincinos în timp ce își rostea discursul vaccinist din parlament. VIDEO