Într-un interviu pentru presa rusă, premierul Maia Sandu a afirmat că Republica Moldova și România au multe în comun, precum „o istorie comună, cultură, legături strânse de rudenie” etc, însă politicenii speculează pe subiectul Unirii cu România, fapt ce ar duce la dezbinarea societății”, informează Agerpres.

Sandu a subliniat că disputele geopolitice fără sfârșit divizează societatea și sunt folosite de politicieni iresponsabili în interesul propriei îmbogățiri, iar integrarea în UE este calea cu cele mai multe persepctive de dezvoltare pentru Republica Moldova și că temelia politicii externe moldovenești o reprezintă Acordul de Asociere cu UE.

Șefa guvernului de la Chișinău a adăugat că apropierea Moldovei de UE „nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, deoarece acolo nu există componenta strategico-militară”. „Mai mult decât atât, aceasta (apropiere de UE) deschide noi persepctive, când țara noastră poate deveni un câmp de negocieri, precum s-a întâmplat în luna iunie” (când Rusia, SUA și UE ar fi ajuns la un acord privind înlăturarea lui Vlad Plahotniuc de la putere).


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews