ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Electorală Centrală din Moldova o dă președinte pe Maia Sandu. Au fost procesate peste 70 la sută din procesele verbale, cele mai multe din Moldova. Potrivit datelor obținute până la ora 20:00, cu o oră înainte de închiderea urnelor, 54,7 la sută dintre alegători au declarat că au votat cu Maia Sandu, în timp ce 45,3 la sută cu actualul președinte, Igor Dodon. „Putem afirma cu destul de multă încredere că Maia Sandu a câștigat aceste alegeri”, a spus Valeriu Pașa, președintele WatchDog, care a făcut sondajul, informează pagina CristoiuBlog.Ro.

Pagina Comisiei Electorale Centrale anunță la această ora (ora 23.00) că, la numărarea a 94,63% din voturi, Maia Sandu are 51,84 iar Dodon 48,16.

În anunțul nostru de azi apreciam că la finalul zilei de azi vom deduce în funcție de noile rezultate dacă stăpânii celor doi vor să creeze impresia că un cal troian se poate transforma în iapă sau dacă preferă același măgar bătrân.

Analistul de la Chișinău Ion Mischevca s-a exprimat pe această temă în două corespondențe speciale pentru ActiveNews:

Corespondență specială din Basarabia: Alegerile prezidențiale din Republica Moldova – între noii Scylla și Carybda, Soros și Putin

Corespondență specială din Basarabia de la Ion Mischevca: „Victoria à la Pirus” a Maiei Sandu