ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Obștea Mănăstirii Văratec a sărbătorit vineri, 19 noiembrie 2021, ziua de naștere a schimonahiei Emanuela Rusu, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, transmite Basilica. Stareța Iosefina Giosanu, împreună cu duhovnicul mănăstirii și cu un grup de maici, au mers la chilia ei să înalțe o rugăciune de mulțumire și să o felicite pentru frumoasa vârstă, informează Doxologia.

La momentul aniversar au participat și delegați din partea primarului comunei Agapia care i-au înmânat Maicii Emanuela o diplomă de onoare și un buchet de flori.

Maica Emanuela Rusu este originară din judetul Iași, comuna Șipote. La botez a primit numele de Emilia, iar părinții ei se numeau Alexandru și Maria.

A intrat în mănăstire la vârsta de 20 de ani, unde a îndeplinit mai multe ascultări. Din cauza decretului din 1959, a fost alungată din mănăstire. A revenit abia în anul 1993. La întoarcerea, maica era nelipsită de la slujbele Bisericii, se ruga, postea și povățuia pe cine întâlnea în cale. A primit schima cea mare și singura ei îndeletnicire a rămas rugăciunea.

Reprezentantele mănăstirii spun că o astfel de aniversare nu a mai avut loc în ultimii 50 de ani.

Maica Emanuela se bucură că a ajuns la această venerabilă vârstă și își dorește ca toți cei care o știu și au felicitat-o cu prilejul zilei de naștere, să primească binecuvântare de la Bunul Dumnezeu.

Redacția ActiveNews îi urează mulți ani frumoși în rugăciune!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews