ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obștea Mănăstirii Văratec a sărbătorit vineri, 19 noiembrie 2021, ziua de naștere a schimonahiei Emanuela Rusu, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, transmite Basilica. Stareța Iosefina Giosanu, împreună cu duhovnicul mănăstirii și cu un grup de maici, au mers la chilia ei să înalțe o rugăciune de mulțumire și să o felicite pentru frumoasa vârstă, informează Doxologia.

La momentul aniversar au participat și delegați din partea primarului comunei Agapia care i-au înmânat Maicii Emanuela o diplomă de onoare și un buchet de flori.

Maica Emanuela Rusu este originară din judetul Iași, comuna Șipote. La botez a primit numele de Emilia, iar părinții ei se numeau Alexandru și Maria.

A intrat în mănăstire la vârsta de 20 de ani, unde a îndeplinit mai multe ascultări. Din cauza decretului din 1959, a fost alungată din mănăstire. A revenit abia în anul 1993. La întoarcerea, maica era nelipsită de la slujbele Bisericii, se ruga, postea și povățuia pe cine întâlnea în cale. A primit schima cea mare și singura ei îndeletnicire a rămas rugăciunea.

Reprezentantele mănăstirii spun că o astfel de aniversare nu a mai avut loc în ultimii 50 de ani.

Maica Emanuela se bucură că a ajuns la această venerabilă vârstă și își dorește ca toți cei care o știu și au felicitat-o cu prilejul zilei de naștere, să primească binecuvântare de la Bunul Dumnezeu.

Redacția ActiveNews îi urează mulți ani frumoși în rugăciune!