ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași, a trecut la Domnul marți, 8 iunie, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani, informează Doxologia.ro

Maica Siluana s-a născut în anul 1944. A studiat filosofia la Universitatea din București. După absolvirea facultății, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galați. A început să se implice alături de tineri în acțiuni sociale, iar după 1990 s-a implicat în fondarea Asociației Studenților Creștini Ortodocși Romani (ASCOR) din Galați.

S-a călugărit la vârsta de 49 de ani, în anul 1993, la Mănăstirea Christiana din București, la îndrumarea duhovnicului său. La mănăstire și-a continuat activitatea caritabilă și socială, desfășurând activități de binefacere în rândul copiilor străzii și oferind îndrumare tinerilor.

În 2001 s-a mutat la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, iar cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost înființat Centrul de formare și consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, care funcționează până astăzi la Iași.

În conferințele susținute, Maica Siluana a abordat teme precum: relațiile tinereții, treptele iubirii, familia în societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoașterea de sine, viața duhovnicească și multe altele.
 
VIDEO: Suferința este loc de întâlnire cu Dumnezeu - Maica Siluana Vlad 


VIDEO: „Inima are o simțire fină, delicată” - Maica Siluana Vlad
 
 
Ne rugăm ca Hristos, Mântuitorul lumii, să o odihnească în ceata sfinților, unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci viața cea fără de sfârșit.

Veșnica ei pomenire!