ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mărturisirea Maicii Tatiana Răduleț (plecată la Domnul acum 38 de ani) în închisorile comuniste

Săptămâna Patimilor fusese pentru ea o săptămână de supliciu. Avea momente când vorbea tare, singură. În dimineața zilei de Paști a părut a fi mai liniștită.

Deodată, în pacea acelei dimineți sfinte, ca împinsă de un resort, fără să mai dea nici o explicație, Maica Tatiana alergă spre ușă și începu să lovească cu pumnii, strigând cât o țineau puterile:

– Deschideți, deschideți ușa, vine Împăratul Măririi! Deschideți până mai aveți timp, că altfel va fi vai de voi!

O priveam uimite, neputincioase. După scurt timp pe sală se aude zgomot de pași și zvon de glasuri. în prag apare ofițerul de serviciu. Maica Tatiana se liniștește și-l întâmpină cu "Hristos a înviat!”.

Ofițerul privește întrebător spre noi, care așteptam speriate urmările. O vor târî sub dușul rece? O vor pune în cămașă de forță? O vor snopi în bătaie?…

Ofițerul pune mâna la cap, în semn că a luat-o razna și o lasă să iasă pe culoar, înconjurată de grupul de caralii.

Ușa se închide și noi rămânem cu urechile ciulite să prindem o informație. Încercăm să facem o rugăciune.

Liniște…

Apoi, deodată, de undeva nu departe, se aude glasul puternic, plin, al Maicii Tatiana, cântând "Hristos a înviat!”.

Melodia pătrunde dincolo de ziduri și zăbrele, topind atmosfera sumbră a celularului într-o cerească binecuvântare.

L-a repetat de trei ori, așa, ca la mănăstire în ziua de Paști, de a răsunat Securitatea! (mărturie Viorica Stănulețiu Călinescu, „Lacrima prigoanei”)