ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul de Informații de pe lângă președintele ucrainean Volodimir Zelenski se așteaptă ca, în primăvară, să se încerce înlăturarea de la putere a șefului statului, a cărui legitimitate va fi pusă sub semnul întrebării, relatează Știripesurse.

"Operațiunea specială "Maidan-3" va atinge punctul culminant în perioada martie - mai 2024" - se afirmă în declarația comitetului publicată pe canalul Telegram al Direcției Principale de Informații din subordinea Ministerului Apărării al Ucrainei.

Potrivit convingerilor comisiei, în săptămânile următoare vor exista "încercări de a incita conflicte, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și în alte părți ale lumii", iar legitimitatea lui Zelenski după 20 mai poate fi pusă sub semnul întrebării.

Comitetul susține, de asemenea, că se intenționează "agitarea" situației din Ucraina până în prima jumătate a lunii iunie, iar apoi provocarea unei înfrângeri militare Kievului, în estul țării.

Operațiunea va fi desfășurată, chipurile, pentru "a pune pe toți în dezacord cu toată lumea, inclusiv cu reprezentanții conducerii politice", pentru a semăna panică, pentru "a crea o ruptură între militari și civili" și pentru a împiedica mobilizarea. În acest sens, comitetul a cerut cetățenilor și partenerilor occidentali să consolideze "măsurile de securitate cuprinzătoare".