ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majorarea accizei la combustibili rămâne în vigoare în forma adoptată de Guvern prin Ordonanță, după ce senatorii au respins marți, în plen, raportul Comisiei, care cuprindea un amendament al PNL de eliminare a supraaccizei.

Raportul Comisiei de buget-finanțe la Ordonanța Guvernului privind majorarea accizei la carburanți, care prevedea eliminarea supraaccizei, a fost respins în plenul Senatului, cu 57 de voturi "împotrivă" și 37 de voturi "pentru". 

Astfel, Ordonanța Guvernului privind majorarea accizei la carburanți rămâne în vigoare în forma adoptată. 

În 26 septembrie, senatorii din comisia de buget-finanțe au decis,, la propunerea PNL, eliminarea majorării accizei la carburanți.

Guvernul a aprobat, în ședința din 30 august, majorarea accizelor la carburanți în două etape - de la 15 septembrie și 1 octombrie.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, anunța că majorarea accizei va genera o scumpire de câte 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanți - benzină cu plumb, fără plumb și motorină. El susținea că această majorare se produce în etape "pentru a nu crea un șoc la nivelul consumului care poate genera creșteri de preț, automat scăderi de consum și poate afecta bugetul de stat”, scrie News.ro.

De la momentul la care a fost anunțată această măsură, prețurile carburanților la pompă au început să crească.

Senatorii PSD, reuniți ulterior în ședință, au decis să voteze ordonanța în forma adoptată de Guvern, adică majorarea accizei la combustibili să rămână în continuare valabilă.