ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că bugetul este unul nerealist, supraevaluat și întârziat, catalogând PSD drept un partid incompetent, incapabil să conducă România. Șeful statului a precizat că, în concluzie, sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. Majorarea alocațiilor, coform OUG adoptată de guvern, se face în luna următoare adoptării bugetului.
 
Guvernul a adoptat ordonanța pentru majorarea alocațiilor pentru copii din luna următoare celei în care intră în vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Astfel, începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, cuantumul alocațiilor de stat pentru copii va fi următorul:

300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
 
150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora;
 
300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.