ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți adolescenți au fost depistați cu probleme cardiace chiar și după câteva luni de la vaccinarea COVID-19, relevă un studiu citat de The Epoch Times.

Un grup de cercetători de la Spitalul de Copii din Seattle a investigat cazurile unor pacienți cu vârsta sub 18 ani care au ajuns la spital cu durere toracică și un nivel seric al troponinei crescut, doi markeri importanți ai inflamației cardiace, la o săptămână după ce li s-a administrat a doua doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer.

Deși un număr de 35 de pacienți corespundeau acestor criterii, 19 au fost excluși din diverse motive, unii dintre ei primind îngrijiri în alt stat după vizita inițială. IRM-ul cardiac efectuat celorlalți 16 pacienți la o distanță de trei până la opt luni după prima examinare a arătat că 11 dintre ei au prezentat o intensificare tardivă persistentă după injectarea de gadoliniu (substanță de contrast pentru îmbunătățirea vizualizării organelor interne - n.r.), indicând o anomalie cardiacă, deși la niveluri mai scăzute decât în lunile anterioare.

IRM-urile ulterioare, de control, au relevat, de asemenea, o deformare longitudinală globală, un parametru pentru evaluarea funcției cardiace, la trei sferturi dintre pacienți, cu mici progrese față de examinările inițiale, precum și o îmbunătățire semnificativă a pompării sângelui și nu au fost detectate probleme legate de mișcarea pereților, o altă anomalie.

Cercetătorii au declarat că, deși simptomele „au fost tranzitorii și majoritatea pacienților au părut să răspundă la tratament”, studiul a arătat o „persistență a rezultatelor anormale”, menționând că intensificarea târzie cu gadoliniu este cunoscută ca un indicator al leziunilor cardiace și este asociată cu un pronostic mai prost la pacienții cu miocardită tipică.

Constatările „ridică îngrijorări legate de potențialele efecte pe termen lung”, au scris ei, adăugând că intenționează să repete investigația imagistică la un an după vaccin, pentru a verifica dacă problemele persistă.

Concluziile au fost publicate, în urma unei evaluări inter pares, în The Journal of Pediatrics. Cercetătorii au declarat că nu au primit nicio finanțare pentru acest articol.

Pfizer și Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) nu au răspuns la solicitările de comentarii făcute de The Epoch Times.

Dr. Anish Koka, un cardiolog care nu a fost implicat în studiu, a declarat că acesta sugerează că 60 până la 70 la sută dintre adolescenții care fac miocardită de la un vaccin COVID-19 pot rămâne cu o cicatrice pe inimă.

„Desigur, copiii care au avut dureri toracice suficient de severe încât să necesite asistență medicală trebuie cel puțin să se asigure că li se face un IRM de verificare”, a declarat el pentru The Epoch Times, adăugând că aceste rezultate „ar trebui să aibă implicații serioase în discuția despre vaccinuri, în special în cazul adolescenților de sex masculin cu risc crescut... și, cu siguranță, în privința obligativității vaccinării”.