ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucy Taberer, în vârstă de 47 de ani, mamă a trei copii, a murit după ce a primit vaccinul anticovid Astrazeneca. Lucy a dezvoltat cheaguri de sânge pe creier, ceea ce i-a provocat un accident vascular cerebral, potrivit Daily Mail.  

Logodnicul ei , Mark Tomlin, din Aylestone, Leicester, a vorbit de atunci despre impactul devastator pe care moartea ei l-a avut asupra familiei, inclusiv asupra fiului de cinci ani al cuplului, Orson. El a declarat că Lucy nu avea nicio afecțiune cunoscută. Aceasta a avut inițial efecte secundare ușoare în zilele de după ce a fost vaccinată pe 19 martie.

Dar starea ei s-a înrăutățit treptat, ceea ce a făcut ca ea să fie internată de urgență în spital. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, a murit la 22 de zile după ce a fost vaccinată.

La autopsie s-a constatat că mama suferise de tromboză venoasă cerebrală - un tip de cheag cerebral rar și mortal.   

Dl Tomlin a declarat: "Nu vreau ca oamenii să fie descurajați să se vaccineze, dar vreau ca oamenii să știe că există riscuri. Noi nu suntem anti-vax. Lucy cu siguranță nu a fost - era atât de entuziasmată să îl facă”.

În total, 389 de britanici au suferit tulburări de coagulare a sângelui după ce au primit vaccinul AstraZeneca, dintre care 68 au murit.

Vorbind despre experiența lui Lucy, dl Tomlin a spus: "Știa că ar putea exista unele efecte secundare, dar nu era îngrijorată. Ne-am gândit că acestea vor dispărea, așa cum se întâmplă la majoritatea oamenilor.

Asta a liniștit-o și nu credea că are legătură cu vaccinul, dar lucrurile au început să se înrăutățească și a început panica. A dezvoltat o vânătaie de mărimea unei mingi de tenis pe ea.  În mod normal, avea toată energia din lume, dar a devenit obosită și letargică.

Apoi a făcut o iritație foarte urâtă pe față și pe lateral. Gingiile au început să-și schimbe culoarea și ne-am îngrijorat foarte tare”.

Pe 1 aprilie - la 13 zile după vaccinare - Lucy a fost transportată de urgență la Leicester Royal Infirmary, unde a fost diagnosticată cu cheaguri de sânge.

Medicii au tratat-o cu medicamente pentru subțierea sângelui, dar starea ei s-a înrăutățit în continuare după ce a dezvoltat cheaguri de sânge și a suferit un accident vascular cerebral masiv.

Ea a fost apoi transferată la unitatea de terapie intensivă de la Centrul Medical Queen's din Nottingham (QMC), dar, în ciuda intervențiilor chirurgicale pentru a o salva, consultanții au spus că nu se mai putea face nimic pentru ea și au recomandat ca sistemul de menținere a vieții să fie oprit pe 10 aprilie. 

Mark, un muncitor metalurgist în vârstă de 57 de ani, a declarat că consultanții de la QMC au fost cei care au spus că boala gravă a lui Lucy era legată de vaccin. Certificatul de decesului ei spune că a murit din cauza trombozei sinusurilor venoase cerebrale și a trombozei asociate vaccinului cu trombocitopenie.

Mark a declarat: "Eram atât de fericiți și așteptam cu nerăbdare viitorul și, dintr-o dată, a trebuit să-i explic lui Orson că mămica lui a murit”.

”Îi spusesem deja că mămica a fost internată în spital pentru că avea nevoie de medicamente. Apoi i-am spus că medicamentele nu au funcționat și că mama nu a putut veni acasă, iar câteva zile mai târziu i-am spus că a murit”.

”Lumea noastră a fost dată peste cap. În fiecare zi mă trezesc și Lucy este primul lucru la care mă gândesc”.

Mark a spus: "Nu vreau ca oamenii să fie descurajați să facă un vaccin, dar vreau ca oamenii să știe că există riscuri. Noi nu suntem anti-vax. Lucy cu siguranță nu a fost - a fost atât de încântată să îl facă.

”A rămas lipită ca un lipici la toate regulile de izolare și a văzut vaccinul ca pe un pas pentru a ieși din nou afară și pentru a o vedea și a-și îmbrățișa colegii.” ”Abia aștepta să-l primească, dar nimeni nu credea că se va întâmpla asta”.

”Nu spun că oamenii nu ar trebui să se vaccineze. Este alegerea fiecărui individ”.

”Știu cât de rar se întâmplă ca lucrurile să meargă atât de prost, dar ni s-a întâmplat și nouă și asta a afectat modul în care gândesc eu însumi despre lucruri”.