ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotografa Cristina Nichituș Roncea și Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare lansează vineri, 25 martie, la ora 13.00,  la sala Victor Ion Popa a Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti", o carte inedită.


Vorbită de bebeluși și ilustrată cu mamele lor alăptând, cartea "Mami, îți mulțumesc! - Ghidul părinților isteți în imagini povestite", cuprinde sfaturile psihologului Raluca Mihai și al consultantelor în alăptare Mara Popescu, dr. Roxana Hristianovici, dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, care însoțesc fotografiile Cristinei Nichituș Roncea din cadrul campaniei naționale "Alăptarea e Iubire", derulată anul trecut cu sprijinul Muzeului Satului, Muzeului Bucureștilor - Palatul Șuțu, al Universității București și altor foruri prietene. 

Proiectul, realizat în parteneriat cu Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investește în oameni!” și a fost recompensat cu Premiul de Excelență al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, la recent desfășurata Gală a Premiilor UZPR pentru anul 2015. 


Albumul, apărut la Editura Mica Valahie, București, cuprinde peste 200 de fotografii alături de zeci de sfaturi de folos pentru mămicile României și va fi prezentat de conf. dr. Paula Popoiu, director general al Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti", de Elena Solunca Moise, publicist și editor al revistei Academica a Academiei Române, de prof. univ. dr. Ilie Bădescu, directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române și autorul Cuvântului înainte și de jurnalistul Corneliu Vlad, scriitor și eseist.
 
Toate mamele participante la Campania "Alăptarea e Iubire" care vor veni la eveniment vor primi cadou câte un Album.