ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!O mămică de gemeni din Bistrița a fost dată în judecată de spitalul din Bistrița, pentru o postare pe Facebook. Femeia a stat o lună în spital cu micuții de 8 luni, apoi a fost transferată la Cluj.

Rebeca Rebrean a ajuns la spitalul din Bistrița pe 1 decembrie 2018, din cauza unor probleme respiratorii a copiilor ei gemeni în vârstă de 8 luni, scrie Libertatea.
 
Ea susține că după o lună a fost transferată cu micuții la un alt spital din Cluj, starea celor doi copii fiind din ce în ce mai gravă.
 
Imediat după realizarea transferului, tânăra a postat un mesaj pe Facebook în care îi numește "handicapați" pe doctorii Spitalului Județean de Urgență Bistrița, acuzându-i că i-au neglijat copiii. 

"Dacă nu le dai bani, te lasă să mori. Copilul meu era să moară la mine în brațe și doamna doctor Cojol de la Bistrița nu a făcut nimic, m-a lăsat să urlu pe coridorul spitalului de la ora 8 dimineața până la 3 după-amiază când s-a albăstrit copilul tot la față. Copilul era sub tratament de o lună de zile la doamna doctor Cont, dânsa era plecată în concediu și a înlocuit-o doctorița Cojol. (…) Când am ajuns la Cluj cu copilul, medicii de aici, de la Pediatrie, mi-au spus că viața copilului era contra cronometru, deci era să moară. 

M-a ținut o lună la Bistrița și m-a trimis cu copilul la Cluj aproape mort.", a scris femeia pe Facebook. 
Tânăra a mai spus că în momentul în care va ieși din spitalul din Cluj îi va chema în instanță pe cei care au avut grijă de micuții ei. 

„Aveți salarii pe lună și mai faceți și figuri, handicapaților. De mine nu scăpați până nu zburați de la Pediatrie, că nu sunteți în stare de nimic.", a scris femeia pe Facebook. 

În urma postării, care a fost distribuită de sute de ori pe Facebook, directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a reacționat. 
"Ca manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pot spune că reprezint o instituție onorabilă, în care muncesc aproximativ 1300 de persoane (medici, asistente, personal administrativ etc.), unii dintre ei având în urmă zeci de ore de studiu, ore pe care le-au pus în slujba pacienților. Consider că, această postare este jignitoare atât la adresa instituției pe care o reprezint, cât și la adresa întregului personal, sub nicio formă nu reprezintă o cale legală și morală de remediere a unei situații, motiv pentru care voi proceda în consecință.", a scris Lazany pe Facebook. 

Astfel, pe 3 ianuarie, Consiliul Director al unității medicale s-a reunit pentru a discuta măsurile care se vor lua în acest caz și anunță că o vor acționa în instanță pe femeie. 

Lazany arată că femeia nu a fost internată timp de 30 de zile în spital, așa cum susține. Ea ar fi părăsit spitalul pe 8 decembrie, pe propria semnătură, întorcându-se cu gemenii ei, într-o stare foarte gravă, pe 14 decembrie. De la 1 ianuarie, femeia se află în spitalul din Cluj. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews