ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Culorile de toate felurile si imprimeurile adorabile te pot atrage sa cumperi de pe site-urile care comercializeaza haine pentru bebelusi. Pentru a face selectia finala, totusi, trebuie sa iei in considerare mai multe detalii, nu doar aspectul estetic. Printre acestea se numara siguranta celui mic, confortul si caracterul practic al respectivei piese vestimentare. Nu doar atat, probabil ca vei vrea sa iei in considerare si pretul. 

Siguranta copilului tau este cea mai importanta

Daca vrei sa te asiguri ca cel mic este in siguranta, incearca sa cumperi haine cat mai simple: maiouri, body bebe, salopete. Stai departe de hainele cu nasturi mici sau cu orice fel de elemente decorative, care se pot desprinde usor, se pot inhala sau inghiti. 

Acest lucru reprezinta un pericol real de sufocare. Imbracamintea cu snururi sau care se strange in jurul bratelor, picioarelor sau gatului bebelusului este, de asemenea, de evitat. Asigura-te ca decoratiunile sunt cusute strasnic!

Cumpara haine in functie de dimensiunile copilului

Ca o regula generala, incearca sa cumperi haine doar in functie de inaltimea bebelusului, nu in functie de varsta acestuia. Copiii oricum cresc extrem de repede, iar un body bebe poate ramane mic in doar cateva saptamani. 

Varsta nu inseamna mare lucru cand vine vorba de hainele pentru bebelusi, pentru ca fiecare producator respecta propriul tabel de dimensiuni, care poate diferi de la unul la altul. Inaltimea este o masura mai buna si, in general, este listata impreuna cu varsta pe multe site-uri care vand haine pentru copii.
 
 
 

Ia in considerare partea practica

Gandeste-te la cat de usor iti va fi sa imbraci copilul si sa-l dezbraci, atunci cand cumperi orice tip de imbracaminte, inclusiv body pentru bebe. Imbracarea unui nou-nascut poate fi o sarcina destul de dificila. Urmeaza aceste sfaturi atunci cand alegi haine pentru cel mic!

Gulerele largi si un sistem rapid de inchidere-deschidere sunt tot ceea ce ar trebui sa cauti. De preferat este sa te uiti dupa un body pentru bebe tip parte peste parte, care sa se prinda cu ajutorul unor capse. 

Daca mergi pe varianta unor haine care sa se traga pe cap, ar trebui sa te misti foarte rapid. Bebelusii intra in panica atunci cand respiratia le este blocata sau cand nu te pot vedea.

Totodata, de preferat sunt hainele care au capsele pe fata, pentru ca permit imbracarea mai usoara a celui mic. La fel, manecile largi se trag mai usor pe brate decat cele stranse. Sistemele de prindere din zona picioarelor fac schimbarea mai rapida si mai usoara a scutecelor, pentru ca nu vei fi nevoita sa dezbraci complet copilul pentru acest lucru.

De ce fel de haine au nevoie bebelusii?

Hainele trebuie sa fie confortabile, fine si usor de intretinut. Un body pentru bebe care se prinde in partea din fata este cea mai buna varianta, asa cum sunt si bluzele tip pieptaras. Hainele din bumbac din magazinul online liloo sunt intotdeauna o alegere buna. 

Acestea iti vor mentine bebelusul mereu in confort termic sporit. De exemplu, spre deosebire de fibrele sintetice, bumbacul ii va tine racoare cand este cald si il va incalzi atunci cand este frig. Bumbacul se spala usor si este delicat cu pielea sensibila a bebelusului.