ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pod de cale ferată din apropierea orașului rus Samara a fost afectat de o explozie, a relatat luni agenția de presă rusă RIA, care a citat serviciile de urgență, scrie Reuters, care menționează că nu au fost difuzate informații despre victime, potrivit Știripesurse.

În regiunea Samara din Rusia, persoane necunoscute au aruncat în aer suportul unui pod de cale ferată dimineața. Serviciile secrete ucrainene raportează că această linie de cale ferată a fost folosită pentru transportul de muniție și că podul nu poate fi folosit în următoarele săptămâni.

Canalele Telegram relatează că persoane necunoscute au aruncat în aer suportul podului peste râul Chapaevka de pe ruta Zirka - Chapaevsk.

Potrivit unuia dintre canalele Telegram, sunetul exploziei s-a auzit în jurul orei 6:15, ora locală.

Circulația trenurilor pe pod este suspendată. În prezent, patru trenuri au întârzieri. Planul „Zagorsk” a fost anunțat în regiune. Serviciile speciale lucrează la fața locului.

Unul dintre canalele Telegram subliniază că structurile metalice ale podului sunt deteriorate.

RIA Novosti, referindu-se la comentariul serviciilor de urgență ale Federației Ruse, confirmă că sprijinul podului a fost aruncat în aer. Calea ferată Kuibyshev raportează că cinci trenuri au întârziere din cauza „interferenței ilegale” în activitatea căii ferate.

Serviciul secret al Ministerului Apărării al Ucrainei, GUR, a confirmat faptul că podul de cale ferată era defect. Se raportează că în jurul orei 6:00 podul a fost avariat prin detonarea structurilor sale de putere.

„Ramura de cale ferată a fost folosită de statul agresor pentru a transporta mărfuri militare, în special, muniție de inginerie produsă de uzina JSC Polimyer din orașul Chapaevsk, regiunea Samara. Având în vedere natura avariei la podul de cale ferată , utilizarea lui în următoarele câteva săptămâni este imposibilă.”