ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andras Nagy Robert, managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe și-a exprimat considerentele cu privire la testarea periodică a medicilor din banii proprii și asupra vaccinări obligatorii.

În cadrul unei conferințe de presă, Nagy a declarat că dacă o parte dintre angajați vor refuza această procedură și nu se vor mai prezenta la lucru, atunci spitalele vor fi copleșite, fiind greu de găsit alți specialiști care să-i înlocuiască, citează Știri de surse, conform Agerpres. 

"Țările europene vecine, marile puteri deja au ridicat această problemă - obligativitatea vaccinării cadrelor medicale. Este un subiect sensibil, delicat. Pe de o parte, discutăm că nu este obligatorie vaccinarea, pe de altă parte discutăm că dacă ești medic, ești asistentă, dacă lucrezi în sistemul sanitar - mă întreb, instalatorul va fi obligată la vaccinare? o întrebare retorică, dacă îmi permiteți în sens de glumă, va trebui să fii obligat sau numai cei care au contact cu pacienții? (...) În ce privește obligativitatea vaccinării, respectiv, dacă nu te-ai vaccinat trebuie să plătești testul, în momentul de față sunt doar niște declarații de presă în țara noastră, dar sensibilitatea subiectului este la fel de mare, pentru că (...) într-un spital cum este al nostru, cu 145 de angajați (...) dacă 50 de persoane o să spună că 'de mâine eu nu o să vin', atunci suntem într-o problemă. Dacă într-o clinică cu 2.000 de angajați, 200 o să spună că 'eu de mâine nu mai vin, șefu, gata, și nu mă testez', iarăși e o problemă (...) Și forțarea aceasta eu nu o văd bine (...) Să testezi pe cheltuiala ta - și acest lucru este sensibil, iar recomandările INS-ului sunt să te testezi la o săptămână. Nu prea e în regulă, în condițiile în care am dat liber la vacanțe în străinătate, în condițiile în care am dat liber la restaurante, atunci de ce personalul medical trebuie să fie supus unor astfel de tratamente?! Nu văd că e corect", a declarat Nagy Robert, citat de Știri pe surse.

Nagy a mai precizat că instituția pe care o conduce se confruntă cu un deficit de cadre medicale, fiind nevoit să anunțe de cinci ori un concurs de angajare până a reuși să angajeze un singur specialist.