ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Târgoviștei a organizat, marți, în municipiu o procesiune cu moaștele Sfântului Nifon, „pentru încetarea pandemiei” de coronavirus. Zeci de angajați ai spitalului județean din Târgoviște au ieșit în stradă să se închine la moaște, în frunte cu managerul care a fost amendat ulterior cu 20.000 de lei, informează Observatorul de Prahova.
 
Comunicatul Centrul Județean Dâmbovița de Comunicare și Informare Publică:

„Ca urmare a apariției în spațiul public referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, DSP Dâmbovița s-a autosesizat și a sancționat managerul unității sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menționat a măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor."Ca urmare a apariției în spațiul public referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, DSP Dâmbovița s-a autosesizat și a sancționat managerul unității sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menționat a măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor. În același timp, la nivelul instituțiilor MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind distanțarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislației în vigoare", precizează Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică.

Arhiepiscopia Târgoviștei a organizat, marți, în municipiu o procesiune cu moaștele Sfântului Nifon, „pentru încetarea pandemiei” de coronavirus. Procesiunea a trecut prin fața spitalelor și bisericilor. Credincioșii au fost îndemnați să urmărească de la balcon, ceea ce s-a și întâmplat.
 
În fața Spitalului Județean Târgoviște, însă, pe stradă au ieșit mai mulți angajați, cei mai mulți echipați cu măști, halate și papuci de interior, iar imaginile au apărut pe rețele de socializare. Inclusiv managerul spitalului era alături de angajații care s-au închinat la trecerea moaștelor.

Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică mai anunță că, de la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.339 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea ordonanțelor militare, în valoare de 7,1 milioane de lei.
 
Săptămâna trecută, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, anunța că a fost demis din funcție, după ce superiorii săi de la București au fost deranjați că s-a rugat în genunchi în fața instituției pentru stoparea pandemiei de coronavirus.