ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Christian Heinzmann nu va mai deține funcția de Accountable Manager la TAROM din data de 22 martie, dar rămane în continuare director general, a anunțat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după o ședință a boardului companiei aeriene de stat. Funcția din care Heinzmann a fost suspendat este cea de manager de resurse. Destituirea lui Heinzmann din funcția de director general este mai dificilă, căci acesta deține un contract de mandat.

Christian Heinzmann a venit la conducerea TAROM la finalul anului 2012 pe un salariu de 10 mii de euro pe lună și un mandat de 4 ani. Are o experiență de peste 25 de ani în industria aviatică și a fost președinte al companiei naționale din Luxemburg. I s-a trasat ca țintă creșterea numărului de pasageri, revenirea pe profit, reînnoirea flotei și restructurarea companiei.
 
După aproape 4 ani, Christian Heinzmann se poate lăuda în principal cu reducerea găurii din bugetul companiei. În 2012, TAROM avea pierderi care săreau de 230 de milioane de lei. Anul trecut a încheiat cu un minus în buget de aproape 50 de milioane de lei. Planul era, însă, mult mai ambițios. În plus, in activitatea sa, managerul Heinzmann a fost ajutat foarte mult și de ieftinirea țițeiului și, în consecință, a carburanților folosiți de aeronavele Tarom. De aceea, specialiști în aviație spun că reducerea pierderilor trebuia să fie mai accentuată decât cea actuală.