ACTUALIZARE 12:25 Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, și-a anunțat demisia de la conducerea unității medicale aflate în subordinea Primăriei București. Aceasta era în funcție de la începutul anului când a fost numită de primarul general Gabriela Firea, potrivit tvr.

Gestul a venit exact după o vizită efectuată de primarul general la spital. Gabriela Firea a anunțat că a acceptat demisia acesteia.
 
Într-o declarație pentru jurnaliști, medicul Ionuț Gobej a precizat că nu revine asupra deciziei privind demisia și că se va oferi voluntar, dacă va fi primit, in cazul în care va fi solicitat la anumite intervenții, pentru a-și ajuta colegii. „Sunt bucuros pentru că s-au creat toate premisele rezolvării problemelor existente in spital„,le-a declarat medicul Gobej jurnaliștilor.

 
Știrea inițială
 
Scandalul de la Spitalul Colentina, după demisia a doi medici neurologi de renume, tinde să ia amploare. Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) a solicitat, marți, într-o scrisoare deschisă adresată Primăriei Capitalei, schimbarea conducerii interimare a Spitalului Colentina cu o conducere nouă, instalată prin concurs, și nu prin numire directă de către primarul general.


„Am luat la cunoștință despre tensiunile create în Spitalul Colentina din București de noua conducere numită abuziv și colorată politic, despre declarația doamnei manager, Silvi Ifrim, făcută către medici, și anume "Binele pacientului este o lozincă", despre presiunea exercitată asupra medicilor care au îndrăznit să expună situația reală din spital, despre demisia unor medici de excepție. Toate aceste motive determină APCR să ceară urgent schimbarea conducerii interimare a spitalului cu o conducere nouă, instalată prin concurs, și nu prin numire directă de către primarul general”, afirmă reprezentanții APCR în scrisoarea deschisă.

Potrivit APCR, „destabilizarea” unui spital care funcționa „în normalitate cu medici de excepție care au decis să renunțe la mirajul Occidentului și să lucreze în țara lor și pentru poporul lor este o crimă împotriva cetățenilor acestei țări, comisă în numele și din interese politice”.


Totodată, APCR dorește ca sistemul de sănătate să fie urgent depolitizat, iar criteriul de bază în conducerea sistemului să fie competența, și nu culoarea politică.

„Facem un ultim apel la intrarea în normalitate, rezervându-ne dreptul de a protesta prin toate căile legale vizavi de aceste ,,colorate' abuzuri. Avem speranța că sesizarea noastră va fi dezbătută în regim de urgență și vor fi luate cele mai corecte și legale măsuri. Atragem atenția că vom supraveghea atent evenimentele în desfășurare", menționează reprezentanții alianței.

Luni, neurochirurgii Ionuț Gobej și Dorin Bică au anunțat că demisionează de la Spitalul Colentina, arătând că în ultimele opt luni secția de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienți din cauza lipsei de personal, de consumabile și medicamente și a programului operator restricționat.

Ulterior, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte, până vineri, un raport detaliat referitor la problemele de personal și dificultățile în derularea procedurilor de achiziții de materiale medicale cu care se confruntă unitatea medicală.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.