Mănăstirea Putna, primul așezământ monastic ctitorit de Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare, a sărbătorit duminică 550 de ani de la sfințire. Târnosirea a avut loc în 3 septembrie 1469, scrie basilica.ro

Manifestările aniversare au început de sâmbătă prin aducerea și depunerea pe mormântul domnitorului a fragmentului păstrat până azi din paltinul aflat pe locul unde s-a construit altarul mănăstirii, a candelei de ceramică ce s-a aflat la temelia mănăstirii și a Coroanei reconstituită a lui Ștefan cel Mare.

În a doua parte a zilei, de la ora 19:00, a fost oficiată Slujba Privegherii.

Duminică, Sfânta Liturghie la care au participat foarte mulți credincioși și pelerini a fost prezidată de Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews