ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea bucureșteană Antim va primi sâmbătă, 14 ianuarie, un veșmânt al Sfintei Mucenițe Filofteia de la Mănăstirea Curtea de Argeș. Racla unde va fi așezat veșmântul va fi sfințită de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, transmite Doxologia.

Conform sursei citate, racla va fi așezată în biserica mănăstirii, în locul din partea dreapta a pronaosului, unde moaștele Sfintei Filofteia au fost adăpostite în taină în perioada Primului Război Mondial (1917-1918)

Programul manifestărilor:

Sâmbătă, 14 ianuarie

11:30 – Sfințirea raclei în biserica Mănăstirii Antim de către PS Varlaam Ploieșteanul, împreună cu părinții slujitori ai mănăstirii;

– În continuare, o delegație a Mănăstirii Antim, condusă de părintele stareț Protosinghelul Vicențiu Oboroceanu, va merge la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru a primi de la Arhiepiscopul Calinic veșmântul Sfintei Filofteia, care va fi așezat în raclă;

17:30 – Întâmpinarea raclei în care este așezat veșmântul Sfintei Filofteia, urmată de o procesiune în jurul bisericii mănăstirii și Slujba de Priveghere.