ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mandatul de arestare pe numele lui Filat, prelungit din cauza mesajelor de pe Facebook; Fostul premier va rămâne după gratii încă 30 de zile

În urma deliberărilor, judecătorii au decis prelungirea mandatului de arestare a lui Vlad Filat cu încă 30 de zile.

Decizia vine după ce procurorul Adriana Bețișor a depus un demers bazat pe mesajele postate pe pagina oficială de Facebook a liderului PLDM invocând motive de intimidare a martorilor, scrie Unimedia.

Avocatul fostului premier consideră că decizia instanței este una nefondată, fiind ferm convins că acest dosar este unul motivat politic. „Considerăm că această decizie este una nefondată, deoarece la baza înaintării solicitării este un mesaj de pe Facebook. Pentru justificarea prelungirii arestului trebuie să fie probe noi. Acest mesaj nu reprezintă o probă, este un element abstract și iluzoriu care a fost pus pe masa judecătorilor de către procurori. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a demonstrat că este un dosar motivat politic”, a declarat Igor Popa.

Pe lângă aceasta, partea apărării a depus o cerere de recuzare a procurorului, argumentând-o prin faptul că declarațiile Adrianei Bețișor făcute anterior în fața presei încalcă prezumția de nevinovăție a lui Filat.

Totodată, șeful pazei de corp al primarului orașului Orhei este audiat în calitate de martor în dosarului lui Filat.
 
Tudor Neagu, care figurează în autodenunțul lui Ilan Șor a venit la Judecătoria Buiucani însoțit de câțiva bodyguarzi, pentru a depune mărturie.