Mandatul de arestare pe numele lui Filat, prelungit din cauza mesajelor de pe Facebook; Fostul premier va rămâne după gratii încă 30 de zile

În urma deliberărilor, judecătorii au decis prelungirea mandatului de arestare a lui Vlad Filat cu încă 30 de zile.

Decizia vine după ce procurorul Adriana Bețișor a depus un demers bazat pe mesajele postate pe pagina oficială de Facebook a liderului PLDM invocând motive de intimidare a martorilor, scrie Unimedia.

Avocatul fostului premier consideră că decizia instanței este una nefondată, fiind ferm convins că acest dosar este unul motivat politic. „Considerăm că această decizie este una nefondată, deoarece la baza înaintării solicitării este un mesaj de pe Facebook. Pentru justificarea prelungirii arestului trebuie să fie probe noi. Acest mesaj nu reprezintă o probă, este un element abstract și iluzoriu care a fost pus pe masa judecătorilor de către procurori. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a demonstrat că este un dosar motivat politic”, a declarat Igor Popa.

Pe lângă aceasta, partea apărării a depus o cerere de recuzare a procurorului, argumentând-o prin faptul că declarațiile Adrianei Bețișor făcute anterior în fața presei încalcă prezumția de nevinovăție a lui Filat.

Totodată, șeful pazei de corp al primarului orașului Orhei este audiat în calitate de martor în dosarului lui Filat.
 
Tudor Neagu, care figurează în autodenunțul lui Ilan Șor a venit la Judecătoria Buiucani însoțit de câțiva bodyguarzi, pentru a depune mărturie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews