ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eșecul lui Dan Barna la prezidențiale a dus la o mare deziluzie pentru gruparea Coldea, care și-a vazut distrus visul de a avea influență la Palatul Cotroceni, susține jurnalistul Mirel Curea. Acum fostul adjunct al SRI ar fi trecut la varianta B, și anume preluarea alianței USR PLUS de către Dacian Cioloș.

Contactat telefonic la Antena 3, jurnalistul Mirel Curea susține că scopul scrisorii deschise transmise de Consiliul Național al PLUS partenerilor de alianță de la USR a avut ca scop să îi anunțe că „trebuie neapărat să fuzioneze”.

„Să ne aducem aminte că de-a lungul timpului au fost diverse tentative ca Cioloș să fie parașutat undeva. (...)Au văzut că nu pot face nimic cu Dan Barna. Mai mult decât atât, Dan Barna e compromis. Au apărut contractele rele, toate matrapazlâcurile pe care le-a făcut ca să pună mâna pe bani europeni, i-a plimbat și a pus mâna pe ei prin intermediul soției, colegilor de facultate. În fine, treaba lui. Următoarea variantă care a fost luată în discuție a fost Nicușor Dan. Dar sunt probleme mari și cu Nicușor Dan. (...) S-au gândit la Cioloș pentru că tot CV-ul lui e compus din parașutări. L-au parașutat la Bruxelles, Bruxelles-ul l-a parașutat premier, omul asta nu a avut un job adevărat în viața lui. El în viața lui nu a coordonat nici măcar o echipă de culegători într-o vie, n-a fost măcar șeful unui cazan de făcut țuică. Omul n-a muncit pe bune de când este el”, a mai spus jurnalistul Mirel Curea.
 
Jurnalistul a scris un editorial în Evenimentul Zilei pe această temă, în care spune că Gruparea Coldea pregătește un nou șoricel mecanic, pe Dacian Cioloș. „Singura opțiune este așadar „Unitatea”! Va purta și indicativ de UM unitatea asta? Nu știu, dar ca orice unitate, și Unitatea USR-PLUS va avea un singur comandant. Sforțările sunt ca acest comandant să fie, măcar într-o primă fază, Dacian Cioloș”. De asemenea, susține Mirel Curea, „eșecul înregistrat de șoricelul său mecanic, al cărui resort întors de Coldea a plesnit pe drum, deschide calea Variantei B, aceea în care locul lui Dan Barna la cârma combinației cu vipușcă și epoleți USR-PLUS, anunțată duminică de Consiliul Național al PLUS, să fie numit prin ordin de zi, Dacian Cioloș”.