ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu doar în București au avut loc proteste, luni, în prima zi de școală, față de măsurile sanitare excesive impuse copiilor. Zeci de părinți s-au adunat în Piața Victoriei din Timișoara, luni seară, pentru a susține un manifest legat de obligativitatea purtării măștii de protecție la școală. Ei au strâns semnături pentru o petiție pe care vor să o înainteze ministrului Educației, scrie Expres de Banat.ro.

Părinții strânși în centrul Timișoarei nu sunt de acord ca micuții lor să poarte masca de protecție non-stop în timpul orelor de curs. Ei au semnat un manifest în acest sens.

”În toate orașele din țară au loc proteste asemănătoare. Suntem puțini, dar credem că va avea un impact de trezire a conștiinței, măcar puțină, a unei probleme pe care o nuanțăm: impactul negativ pe care masca de protecție o poate avea asupra dezvoltării copiilor mici până la adolescenți. 
Fără să ne întrebe statul și fără aprobare de la Guvern, fără experimente și studii, dacă copiii suportă masca patru, șase sau opt ore pe zi, dintr-o dată s-a impus obligativitatea. Nu protestăm pentru toți, ci pentru cei care împărtășesc ideile cu noi”, a spus unul dintre părinți, lider de opinie. 
 
 
Oamenii au format un lanț uman și au transmis „VREM ZÂMBETE, NU MĂȘTI!”, prin majuscule printate pe foi A4. Au fost ridicate și pancarte cu mesaje precum: „Nu-mi place masca!”, „Totul până la copii!” sau „Vom câștiga, sus inima!”. ”Este un protest împotriva purtării măștilor în școli de către copiii noștri. Sunt aspecte emoționale, psihologice, sufletești, fizice, care arată fără dubiu că nu este sănătoasă purtarea acestor măști. Nici măcar nu protejează de nimic, acestea sunt ca și când ai pune plasă de gard să te protejezi de țânțari. Virusul care există este de ordinul nanometrului și trece prin acele măști dacă chiar îl ai. Copiii noștri sunt tratați la școală ca niște adevărate bombe biologice și acest lucru mi se pare inadmisibil. Omul este și trup și suflet, nu numai carne umblătoare și aceste aspecte mi se par importante, dar nu se iau în considerare de către autorități”, a declarat un părinte prezent la manifest.
 
În cuprinsul petiției, părinții amintesc faptul că nu au fost consultați cu privire la scenariile adoptate de Guvern în ceea ce privește începerea noului an școlar pentru copiii lor. Părinții vor ca micuții lor să nu  mai poarte măști, cer interzicerea dezinfectanților care nu sunt declarați biologici, a plexiglasului și a tunelelor cu dezinfectanți și se declară în dezacord cu privire la triajul epidemiologic. De asemenea, părinții vor acces în școală alături de copii, dacă este cazul, și vor ca profesorii să nu poartă mască în timpul orelor. Ei cer normalitate în procesul de educație, pentru ca cei mici să nu fie supuși unei presiuni psihologice.
 
Peste 100 de părinți au semnat petiția în Piața Operei din Timișoara. Săptămâna viitoare se anunță la București un protest amplu pentru această cauză. Petiția este disponibilă și online.