Manifestare impresionantă de cinstire a Sfinților din închisori la Târgu Ocna: cinci ierarhi au oficiat azi, 14 mai 2022, Ziua Națională de Cinstire a Martirilor Anticomuniști, sfințirea Bisericii Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste construită lângă penitenciarul unde și-a dat viața Valeriu Gafencu - Sfântul închisorilor și aflată la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna. În BIserică sunt înfățișați, între alții, noii mucenici Valeriu Gafencu, Părinții-mărturisitori Justin Pârvu, Gheorghe Calciu, Arsenie Boca și Daniil Sandu Tudor În cadrul instituției a fost inaugurat și un Muzeu al Penitenciarelor cât și un monument închinat Sfântului Constantin Brâncoveanu, după cum informează Basilica.

Martirii anticomuniști din temnițele bolșevice au fost onorați printr-o desfășurare cu totul deosebită, după cum puteți vedea din imaginile fotografului Sorin Dediu și ale Agenților de Penitenciare care au oferit și o Gardă de Onoare. VIDEO:

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Aradului, au sfințit azi Biserica Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste, cu răspunsuri la strană date de Corul Psaltic al Mitropoliei Moldovei și în prezența a numeroși credincioși veniți din toate colțurile țării.

De asemenea, au fost aduse la biserică vor fi aduse spre închinare, de la Mănăstirea Nechit din județul Neamț, părticele din moaștele Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia și ale Sfinților Martiri Brâncoveni și au mai avut loc o ceremonie de sfințire și de premiere, dezvelirea și sfințirea Monumentului „Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu”, inaugurarea și sfințirea Muzeului Penitenciarelor, festivitate de premiere a ctitorilor și un concert de cântece religioase și laice cu Paula Hrișcu, un cor de copii și absolvenții Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna se află pe Str. Tisești nr. 137. Felicităm din toată inima ctitorii Bisericii și organizatorii evenimentului excepțional!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews