ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circa o mie de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul orașului german Hamburg pentru a protesta împotriva purtării obligatorii a măștii ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, transmite DPA, citată de Agerpres

Liderii acestui protest au susținut că restricțiile antiepidemice instituite de guvernul de la Berlin ar încălca mai multe articole ale Constituției Germaniei. 

Cum participanții la această manifestație nu purtau măști, după o oră și jumătate de la începerea ei poliția le-a cerut organizatorilor să pună capăt protestului, întrucât erau încălcate regulile mai nou instituite pentru siguranța acțiunilor de protest.

Un mic număr de persoane au format o contramanifestație, îmbrăcați în negru și purtând steagul mișcării radicale de stânga Antifa.

Alte circa 250 de persoane s-au adunat sâmbătă în orașul Magdeburg din estul Germaniei pentru a protesta împotriva restricțiilor antiepidemice.

În paralel cu acest protest s-a desfășurat un marș pentru „solidaritate în Magdeburg”, care a insistat asupra diviziunilor sociale. Co-organizatoarea acestui marș, activista pro „justiție climatică” și anti-discriminare Franka Kretschmer, a admis că, în pofida efectelor economice ale restricțiilor, oamenii ar fi îndreptățiți să se teamă de coronavirus. 
 
Acestea nu sunt singurele proteste anti-restricții și pro-democrație din Germania, în ultimele weekend-uri având loc proteste de anvergură în capitala Berlin, dar și în alte orașe.