ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apelul-Manifest lansat de Active News a fost susținut de numeroși români, care și-au trimis semnăturile pe adresa de mail a redacției și în secțiunea de comentarii. Comentariile unora dintre românii care au semnat la secțiunea de comentarii m-au impresionat, astfel că am decis să redau în acest articol câteva dintre ele.

Între personalitățile care au aderat se numără prof. dr. Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, dr. Răzvan Constantinescu, actrița Manuela Hărăbor, regizorul Iulian Capsali, muzicienii Harry Tavitian și Florin Chilian, prof. dr. Ștefan Mindea, neurochirurg, preot, prof. univ. dr. Ilie Bădescu, membru corespondent al Academiei Române, Eugen Mihăescu, membru de Onoare al Academiei Române, alături de numeroși medici, farmaciști, asistenți, profesori, preoți, artiști, jurnaliști, scriitori, economiști, ingineri, muncitori, avocați, cadre militare și alte categorii, ceea ce este extrem de îmbucurător. De asemenea, numeroase organizații ale societății civile românești s-au raliat Apelului, între care se află Alianța Părinților, Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților (JADL) sau Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România (lista acestora în Apel). 

Mulțumim românilor care au semnat în număr mare și continuă să semneze! 

Având în vedere că în Camera Deputaților urma să fie supus la vot un proiect de lege (PLX 393/2021) care ne suspendă Constituția, drepturile și libertățile, noi am transmis deja tuturor Parlamentarilor Apelul publicat de ActiveNews. Dezbaterea proiectului s-a amânat însă, așa că vom continua să strângem semnături pentru a reveni la Parlament cât și, de asemenea, la Guvern, oricare va fi el. Așadar puteți semna în continuare, AICI.

Îi îndemnăm pe toți românii care aderă la manifest să își contacteze deputații și să le spună să nu voteze „certificatul verde”: prin cereri scrise depuse la birourile lor parlamentare, prin telefoane, sms-uri și e-mailuri.

Mai jos, redăm câteva dintre comentariile pe care le-au scris în secțiunea de comentarii cei care au aderat la apelul-manifest:

„Sunt de acord și ader la acest manifest împotriva dictaturii medicale. Proprietatea personală asupra propriului corp și asupra deciziilor/actelor medicale care îl privesc TREBUIE să îmi aparțină mie, nu statului, nu guvernului, nu parlamentarilor. Legea va intra la Camera Deputaților săptămâna viitoare, depuneți petiții la sediile partidelor adresate deputaților din teritoriu, în care să le cereți imperativ să voteze împotriva introducerii certificatului (pe cele online nu le mai citesc).” (Irina Talpă, psiholog)

„Sunt vaccinat din primăvară, adică din perioada în care se spunea că vaccinul nu e obligatoriu. Atunci chiar credeam că vaccinul (în cazul meu J&J), mă va proteja și va duce la eliminarea purtării măștii. Și că nu se va pune problema ca și copii să fie vaccinați cu un vaccin incomplet testat. Sunt din ce în ce mai convins că statisticile sunt măsluite în scopul impunerii dictaturii.” (Tătaru Petre Elinor, inginer)

 

„Ader la Manifestul intelectualilor cu credința că nici un act făcut din inimă și din iubire necondiționată nu este zadarnic, că, în momente de mari încercări, a fi împreună, cu gânduri curate, e foarte important!” (Rodica Gabriela Chira, profesor)

„Nu mă vaccinez și mă opun categoric dictaturii medicale și oricăror legi care nu respectă Constituția României!” (Burcin Simona, absolventă de Medicină Generală)

„Aderăm la Manifestul intelectualilor români împotrivă dictaturii medicale. Faptul că de la începutul așa-zisei 'pandemii' au fost interzise autopsiile este dovada că totul este un mare neadevăr!”(fam. Petrescu Ioan, profesor univ. (biochimist), Petrescu Magda, medic, Petrescu Ioan-Radu, farmacist)

„Nu e normal să ne fie încălcate libertățile garantate de Constituție! Fiecare decide pentru el, nicidecum nu decide statul pentru situația mea medicală. Era bine să fie atât de implicat când a venit vorba de bolnavii de cancer, dar..” (Martin Nicoleta)

„Susțin necondiționat manifestul și îl semnez din tot sufletul. Susțin toate acțiunile întreprinse pentru apărarea libertății fizice, morale și spirituale a poporului român.” (Badea Daniela, profesor)

„Ader și semnez acest manifest. Această selecție de studii este justă și pe baza acestora ar trebui să discute și să ia hotărâri Parlamentul României. Asta trebuie dezbătut în ședințele parlamentare actuale.” (Nicu Manescu, ofiter mecanic maritim)

Luca Clara, mama a 4 copii a căror drepturi sunt garantate de Constituția României. Dreptul de a fi informat corect, dreptul de a alege, dreptul de a fi liber și neînțepat.”

„Marea majoritate a românilor avem deja imunitate așa că vaccinarea cu forța a românilor este o aberație!” (Alina Lungu, medic stomatolog)

„Susțin [manifestul]! Cine a trăit în dictatură și a dobândit libertatea măcar o dată în viață, înțelege adevăratul ei preț. Cine s-a născut cu ea, nu are instinctul supraviețuirii, e victimă ușoară și naivă. În război, mor oameni, s-a întâmplat mereu. Și nu li s-a părut un preț prea mare pentru Dumnezeu, țară, Constituție, limbă, libertate, pentru că au crescut în credință și patriotism. Azi (cam peste tot în lume) oamenii sunt slabi, iar conducătorii, simple slugi deja închinate guvernului mondial. Suferința ne vă face uniți și puternici, la un moment dat, și poate atunci Dumnezeu ne va trimite o șansă. Nu cred că va veni pe social media.” (Cristi Alistar, inginer)

„Consider că trebuie să luam atitudine și să luptam pe toate căile, să ne susținem unii pe ceilalți și să comunicăm.” (Carmen Proca, inginer)

„Din ‘89 încoace, ne-am bucurat de o oarecare libertate, pe alocuri, chiar falsă, acum însă o pierdem de tot! Nu mai putem decide pentru noi, pentru copiii noștri! Suntem sfidați și terorizați psihic zilnic de media, de autoritățile care ar trebui să îi apere pe oamenii care le-au acordat votul de încredere… Medicii și-au uitat menirea, oamenii sunt împărțiți în două tabere: vaccinați («intelectuali», «citiți») și nevaccinati («fară educație, infractori»). Așa definesc guvernații cele două categorii de oameni, asmuțindu-i, astfel, unii împotriva celorlalți… Poate reușim să schimbam ceva… în bine!”(Tutunaru Alina, economist)

„Susțin acest manifest. Am studiat subiectul și constat că e o sinteză coerentă și corectă a informațiilor pe care personal le-am studiat. Sunt mândru că fac parte dintre cei care semnează o astfel de scrisoare manifest!” (Gabriel Gheorghiță, inginer)

„Nu pot sa mă leg de un studiu, dar cu siguranță peste 60% din populația țării a trecut prin boală și, de teama de a nu fi omorâți în spitale, românii nu au cum face dovada că sunt imuni. Șmecheria cu PCR ține numai când au ei nevoie să ne declare bolnavi. Ca și cadru medical trecut prin boală, refuz injectarea forțată sau constrânsă cu substanțe experimentale. Corpul meu va rămâne proprietatea lui Dumnezeu și atât.” (Silvia Mihaela Trică, asistent medical)

„Semnez și distribui pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale împotriva abuzurilor făcute chiar și de către parlamentarii români (marea lor majoritate). Când aceștia aprobă legi care contravin Constituției și activitatea lor nu mai reprezintă voința poporului, trebuie să schimbăm sistemul de gestiune a țării. Să ne uităm înapoi în istoria noastră - la momentele de curaj în care am obținut victorii doar pentru că ne iubeam țara si poporul - pentru a ne încărca cu puterea necesară și [să avem] credința că ne putem recăpăta bunăstarea și libertatea.România are foarte mulți oameni inteligenți si patrioți, cu bun simț și cu iubire de semeni, care pot contribui la transformarea țării. Trebuie să credem cu tărie că este posibilă transformarea, să avem curaj si să acționăm.” (avocat Constantin Radu Călugăru)

„Cred că cea mai gravă problemă cu privire la această boală este nefolosirea și, mai ales, refuzul de a folosi medicamente pentru tratarea bolii, propunându-se ca mijloc unic vaccinarea totală a populației, ceea ce duce la vaccinare obligatorie, neconstituțională, dictatorială, periculoasă medical. Vinovate sunt în totalitate autoritățile.” (Iordache Emil, inginer automatizări)

„Cum să iei unui om dreptul de muncă și să-l condiționezi de vaccinare? E un grav atentat la viața omului. Vaccinul omoară oameni. Fratele meu a plecat la Domnul la 4 zile după rapel. A murit în somn și nu avea comorbidități. Concluzia: sunteți niște criminali!” (Ștefan Ivan, asistent medical generalist)

„Subscriu la manifest și semnez, să facem cunoscute mișcările acestea, lumea efectiv este manipulată într-un mod incredibil de mass-media.” (Gabriel Streja, medic veterinar)

„Să nu uităm că Dl. Virgiliu Gheorghe a scris una dintre puținele cărți corecte de tratament pas cu pas, indiferent de etapa și gravitatea virusului ("COVID-19: Opțiuni terapeutice pentru fiecare stadiu al bolii") - se găsește gratis online. Doamne, ajută!” (Geantau Mihai, inginer)

„Susțin din toată inima oprirea acestei "vaccinări" impuse! Suntem sau nu suntem stăpâni pe corpul nostru?” (Mihaela Coleasa, inginer)

„Resping categoric vaccinarea obligatorie și orice măsuri prin care cei nevaccinati sunt discriminați, ambele fiind împotrivă Constituției și drepturilor fundamentale ale omului!” (Dragoș Apostol, avocat)

„Respect, recunoștință, mulțumiri și felicitări tuturor și fiecăruia în parte! Pentru curaj, demnitate și adevăr. Susțin și semnez:Anamaria Noge

„Ader la acest Manifest pentru Drepturile inviolabile ale omului și-l susțin cu toată convingerea și responsabilitatea!” (avocat Dan Ioan Panțoiu)

„Ader din toata inima la manifestul celor mai curajosi dintre intelectuali. Cu stima, Sorin Petrea, profesor, doctor in Filosofie”.

„E un război al forțelor întunericului, minciunii și morții, contra forțelor luminii, Adevărului și vieții. Acum trebuie ca fiecare să aleagă de partea cui este, de partea cui va lupta. De partea lui Dumnezeu, a luminii și Vieții sau de partea forțelor întunericului și morții. Acum nu mai poți păcăli pe nimeni, nu mai poți să te fofilezi. Acum trebuie rezistat la presiuni, la intimidări, la șantaje. Cel mai puternic nu e cel ce lovește, ci cel care rezistă în picioare până la final. Răbdare, demnitate și suferință! Să nu trăim în minciună! Să mărturisim Adevărul! Să-l mărturisim pe Dumnezeu! Cred în biruința neamului românesc! Cu dragoste, credință și speranță vom învinge!” (Col. dr. ing. Vasilică Voinea, inginer)

„(…) Noi, cei care știm câte puțin despre adevărul etern, să vorbim despre dragostea și râvna noastră către Hristos și despre frumusețile pe care Domnul le-a pus în creație și în noi, și nu numai despre planurile și uneltirile satanei... Să ne bucurăm, noi ultimii normali rămași, de puținele frumuseți care au mai rămas în lume… să luptăm pentru ele (...) Din păcate, în ceea ce ne va găsi moartea în acelea vom fi judecați... Să ne străduim să rămânem puternici, normali și uniți până la capăt ca să ne putem răscumpăra... Pe lumea asta sau în cealaltă, în viața asta sau în cealaltă, într-un fel sau altul vom prevala, pentru că suntem luptători în Duh Sfânt, de acolo ne luăm puterea de a rămâne în dragoste, nădejde și credință... Nu suntem singuri! (…) Ader și semnez... tenor, Daniel Madia

„Trebuie să oprim aceasta nemernicie fără margini! Numai de implicarea noastră depinde. Nu mai putem tolera această îngrozitoare minciună și inexactitate științifică, probabil cea mai mare din toate timpurile.”  (Dr. Mihaela Hanganu)

„Semnez și mă alătur tuturor celor ce luptă împotrivă tiraniei, terorii, minciunii și crimei! Felicitări tuturor luptătorilor neînfricați care au decis să se ridice! Sper să ne strângem cât mai mulți pentru a protesta în fiecare weekend, în fiecare zi dacă se poate pe străzi, în piețe, pe toate canalele de comunicare. Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie! Jos Dictatura și cozile de topor ce o susțin! Libertate te iubim, ori învingem, ori murim!” (Eugen Senchea, angajat în sectorul privat, referent relatii cu clientii)

„Semnez manifestul. Vrem o Românie normală, normată de credință și dragoste de Dumnezeu și țară. Vrem să se lucreze binele, indiferent cât de puțin se poate lucra, după putere, decât să se lucreze răul în ascuns, cu viclenie. Vrem o lunga zi a învierii neamului nostru, o primăvară veșnică a renașterii, nu o iarnă și o noapte a răcelii dintre oameni, a dușmăniei, a trădării, a nepăsării, a nesimțirii, a împietrii inimilor, a înecării sufletului în marea deșartă a lumii acesteia, care se bazează pe promisiuni și visuri. Vrem demnitate pentru neamul nostru, nu robie, ci doar robie în Hristos Domnul nostru.”

„Doar strângând rândurile și împreună vor reuși să trecem de toate valurile de dezinformare, de toate barierele, de toate obstacolele. E ușor de zis, dar mai greu de făcut, pentru că după ’89 am devenit individualiști, nu mai avem ca sursă de informare ce zice vecinul/ colegul, nu ne mai obținem singuri hrana, nu ne mai aprovizionăm de la producătorul direct. O luptă grea se arată la orizont, dar prin Hristos și Biserică vom învinge!”