ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, 11 iunie, că certificatul UE Covid-19 care va condiționa libertatea de mișcare de statusul vaccinal va fi implementat în România de la 1 iulie 2021.

„De la 1 iulie vom avea certificat verde”, a spus Florin Cîțu la o conferință de presă din Zalău, potrivit Agerpres.

„Am fost și la maratonul de vaccinare, organizat chiar de ministrul de de Interne, Lucian Bode, și de Prefectura Sălaj. (...) Aici oamenii făceau rapelul deja. Trebuie să ne vaccinăm în continuare, inclusiv dacă vrem să avem un concediu reușit! Și este nevoie de implicarea tuturor, în plan local, mai ales în mediul rural!”, a adăugat Cîțu pe Facebook, în postarea care făcea referire la vizita sa de la Zalău. 

Tot despre vaccinare a vorbit Cîțu o zi mai târziu la Sibiu, cu aceeași obsesie: accelerarea procesului în mediul rural. Și o îndrăzneală în plus: implicarea preoților!

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel național. Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuția a fost foarte bună, aici, la nivelul județului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetățenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se imunizeze. Aș vrea să atrag atenția asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuție. 

Pentru credincioși, este foarte importantă puterea exemplului. Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin. Sper ca exemplu județului Sibiu să fie preluat de toate județele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română și de toate cultele în campania de vaccinare”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Însă filmarea atașată acestor afirmații bombastice nu conținea nici o afirmație angajantă din partea preoților. Cât despre Biserica Ortodoxă Română, semnalul e foarte clar: la întrevederea respectivă nu a participat nici un ierarh, deși Sibiul este sediul Mitropoliei Ardealului.