ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul României a ajuns astăzi în Israel, în contextul războiului pornit de gruparea paramilitară Hamas împotriva acestei țări. Marcel Ciolacu se va întâlni cu premierul Beniamin Netanyahu, alături de alți lideri mondiali. Împreună cu premierul Ciolacu, în Israel sunt, din partea României, și ministrul de Externe, Luminița Odobescu și de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, informează RomâniaTV.

Prim-ministrul României și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, vor susține declarații comune de presă, care vor fi transmise LIVE pe canalele oficiale ale Guvernului. De asemenea, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011.
 

Alături de Marcel Ciolacu și ale personalități importante ale lumii, se va afla la Israel și președintele american Joe Biden, care i-a dat asigurări lui Netanyahu că SUA sunt pregătite să ofere „toate mijloacele adecvate de sprijin” Israelului după atacul grupării Hamas.
 
În urmă cu două zile, Marcel Ciolacu declara că românii din Fâșia Gaza sunt în afara oricărui pericol: ”În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieții lor”, a spus premierul, conform News.ro
 
Bogdan Tiberiu Iacob a apreciat ironic declarația premierului: „M-am liniștit, eu chiar pusesem botul la fazele alea cu rachete, tancuri, morți, răniți, invazii”.