ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, la Varna, după o întâlnire cu premierul bulgar și cel grec, că este nevoie de o „strategie comună în cadrul NATO” astfel încât să nu mai existe atacuri ruse la 80-100 de metri de frontiera României, relatează Știripesurse.

„Am discutat cu omologii mei din Bulgaria și Grecia despre recentele evoluții din regiune, context în care am subliniat importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euroatlantică. După cum bine știm, Federația Rusă atacă infrastructuri portuare ucrainene aflate la granița României, câteodată distanța fiind de 80-100 de metri între atacuri și frontiera României. Cred că trebuie învestit în continuare și trebuie găsită o strategie comună în cadrul NATO pentru a evita în viitor astfel de atacuri”, a declarat Ciolacu.
 
VIDEO: