Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că a fost o greșeală candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. Ciolacu a susținiut, într-o emisiune la Antena3, că PSD trebuia să-și asume decizii „mai curajoase” și că existau variante mai bune, cum ar fi fost un candidat comun PSD-ALDE sau un independent.

„Au fost decizii greșite luate de PSD după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost alți pași de făcut. Nu sunt unul dintre cei care consideră că ar fi trebuit să ieșim imediat de la guvernare. De fiecare dată când președintele partidului a fost și premier, și aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică, guvernarea a funcționat foarte bine. Totuși guvernul Năstase fără doar și poate a fost unul dintre guvernele bune ale României. În acel moment partidul nu vedea altă candidatură decât Adrian Năstase(...).
A urmat în oglindă Victor Ponta, de asemenea o guvernare buna. Decizia Victor Ponta de a candida el și nu Crin Antonescu s-a dovedit o decizie greșită și am pierdut alegerile.
În zilele noastre, după europarlamentarele pierdute de PSD, eu am fost unul dintre susținătorii ca doamna Viorica Dăncilă să devină și președinta partidului, în aceeași logică(...). Decizia ca dânsa să fie și candidat a fost una greșită! Ar fi trebuit ca PSD să fie mult mai curajos”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Ciolacu a admis și că PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul de a avea candidat, „cu toate că am intrat în alegeri într-o situație nu tocmai confortabilă”.