ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că europarlamentarii Claudiu Manda și Mihai Tudose vor coordona echipele de campanie ale partidului la alegerile locale din acest an, informează Mediafax

„Claudiu Manda va fi șeful de campanie și va lucra îndeaprope cu Mihai Tudose”, a anunțat Marcel Ciolacu, luni, la finalul CEx al PSD de la Parlament.

Liderul social-democraților este de părere că Manda și Tudose sunt „doi oameni care știu să facă alegeri și doi oameni care au câștigat alegeri”.

Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea de moment a partidului o reprezintă alegerile, „indiferent cum vor fi ele”, și nu Congresul pentru desemnarea noii conduceri interne, care fusese inițial anunțat pentru perioada imediat următoare sărbătorilor de iarnă.

Liderul social-democrat a adăugat că, la CEx de luni, colegii de partid i-au transmis că PSD este pregătit de alegeri anticipate, dacă se va ajunge acolo. El consideră, însă, că declanșarea alegerilor anticipate cu doar câteva luni înainte de termenul normal ar fi o mascaradă instrumentată de PNL.

„Cei mai mulți dintre colegii mei au spus că suntem pregătiți pentru orice fel de alegeri. (...) Acest partid nu are dreptul să se teamă de votul românilor. Este o mascaradă să faci anticipate cu două-trei luni înainte de alegerile la termen”, a conchis Marcel Ciolacu.

Dacă se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, unele voci din PSD (Paul Stănescu, Olguța Vasilescu, ș.a.) sunt de acord ca acestea să fie comasate cu alegerile locale, însă nu s-a votat o decizie în acest sens la nivelul CEx al PSD.

Discuții au fost la ședința CEx de luni a PSD ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu cele parlamentare, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Printre cei care ar fi propus acest lucru se 

Premierul în exercițiu, Ludovic Orban, anunțase anterior probabilitatea ca localele să se desfășpare în data de 14 sau 21 iunie și că alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeași perioadă.