ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că parlamentarii din partidul lui se vor prezenta la ședința de plen reunit privind învestirea Guvernului Cîțu, însă vor vota împotriva cabinetului propus de PNL și care, în afară de ministrul Finanțelor, are aceeași componență ca Guvernul Orban II.

„Vom merge la vot, vom vota împotriva Guvernului Cîțu. Minoritățile nu pot asigura cvorumul, dar vom merge în sală și vom vota împotriva Guvernului Cîțu și vom vedea cu atenție dacă PNL respectă deciziile CCR, respectiv dacă își vor vota propria propunere. (...) Avem o hotărâre - nu îl votăm pe domnul Cîțu, mai avem o hotărâre - vom fi în sală”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament, citat de Agerpres

Acesta a adăugat că așteaptă motivarea Curții Constituționale a României la decizia că există conflict juridic între președinte și Parlament privind a doua desemnare a liderului PNL, Ludovic Orban, în funcția de premier, după ce Parlamentul a demis Guvernul Orban printr-o moțiune de cenzură.

Totodată, Marcel Ciolacu a decis suspendarea Sorinei Pintea din PSD, pe motiv că membrii partidului care primesc mandat de arestare preventivă sau condamnare în primă instanță vor fi suspendați de drept. Managera Spitalului Județean din Baia Mare fusese reținută pentru 24 de ore în urma unui flagrant organizat vineri de DNA și prezentată sâmbătă Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a fost încuviințată, decizia fiind însă cu drept de apel. 

Președintele interimar al formațiunii a mai spus că pe 21 martie va avea loc congresul general al PSD, însă din echipa cu care va candida nu vor mai face parte președinții de organizații județene.