După ce președintele Klaus Iohannis a declarat luni seară că actuala criză politică ar fi creată de acțiunile iresponsabile ale PSD, președintele interimar al acestei formațiuni, Marcel Ciolacu, a răspuns că nu poate fi acuzat PSD pentru că a sesizat la Curtea Constituțională un conflict instituțional alimentat de PNL.

Invitat luni seară de Ionuț Cristache la TVR în cadrul emisiunii „România9”, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat că întreaga criză politică a fost declanșată de PNL și Klaus Iohannis, informează Știri pe Surse

„Îi reamintesc președintelui că în ultimii 3 ani de guvernare PSD sunt sute de decizii bune, iar în ultima perioadă guvernarea a fost de excepție. Ne-am îndepărtat de cetățean și am plătit la alegeri. Nu poți să ataci PSD pentru că sesizează un conflict la CCR. Decizia CCR, aspru criticată de Ludovic Orban, rămân blocat, de ce zice el, la câte acuze au fost aduse. Eu am înțeles că intrăm într-o Românie normală. Nu există minciună mai mare. Să ataci o instituție ca CCR e un derapaj de la democrație și de la statul de drept extrem de mare. E un premier despre care nici nu știm ce e: interimar, desemnat, demis.

Criza e declanșată de PNL și președintele țării. Ce vină poate să aibă PSD? A fost demis guvernul Viorica Dăncilă și a fost numit un alt premier, cu 6 partide. Ei au încălcat ce le-au promis partenerilor lor, de schimbare a regulilor în timpul jocului.

PNL își asumă să prelungească criza politică. Unde a greșit PSD că s-a adresat Curții? E dreptul nostru. Se vrea să dispărem. Nu o să dispărem!

Cred că aceste atacuri au început să se întoarcă asupra președintelui. Ce guvern reformator e un guvern care dă 25 de ordonanțe într-o noapte? Urgența României era ca să nu meargă copiii sub 14 ani cu trotinele pe străzi?”, a opinat liderul PSD, Marcel Ciolacu, luni seară, în emisiunea „România9” de la TVR.