ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va ieși în data de 15 mai din stare de urgență și va intra în stare de alertă.  Declarația pe propria răspundere ar putea să fie valabilă și după data de 15 mai, chiar dacă măsurile restrictive vor fi ridicate, gradual.Cel puțin așa susțineministrul de Interne Marcel Vela, care a declarat că s-ar putea menține declarațiile.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarație pe propria răspundere și în ce condiții. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Marcel Vela la Digi24.
 
 ”Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive. Lista acestora va fi făcută publică, astfel ca oamenii să ia cunoștință din timp și să vină cu eventuale propuneri de îmbunătățire”, a mai spus Marcel Vela.
 
Astfel, călătoriile între localități vor fi permise doar în anumite condiții, asta deși președintele României Klaus Iohannis anunța inițial că românii vor putea pleca fără alte restricții.