ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că are informații potrivit cărora primari PSD ar fi incitat credincioșii pentru a provoca conflicte de Înviere. Marcel Vela spune că reprezentanții altor partide politice ar fi vrut să creeze evenimente „gen 10 august”

„Pentru sâmbătă, sunt suficienți de mulți cetățeni implicați în alte partide politice care vor să facă diversiuni și să creeze mici evenimente gen 10 august care să stârnească credicioșii să asalteze bisericile. (...) Nu doream ca jandarrmeria sau poliția să intervină într-un mod care ar fi fost discutabil”, a spus Marcel Vela.

Ministrul de Interne a afirmat că are informații sigure potrivit cărora sunt primari PSD care ar fi pregătit astfel de diversiuni.

Protocolul semnat între BOR și MAI, anunțat ieri de Marcel Vela, permite angajaților ministerului să împartă Lumina credincioșilor, scrie Mediafax. 
 
După acuzațiile lansate de Vela, președintele interiamr al social-democraților, Marcel Ciolacu, a reacționat, susținând că ministrul de Interne „încearcă să-și acopere incoerența măsurilor adoptate prin ordonanțele militare aruncând, din nou, vina pe PSD”. „Este rușinos să vii să invoci zvonuri pentru a fundamenta o decizie luată la nivel oficial. Ministrul Vela decredibilizează total Ministerul pe care îl reprezintă, aruncând bârfe în spațiul public. Din păcate, această situație nu este singulară pentru reprezentanții PNL, care au procedat identic atunci când au interzis exporturile de produse agricole. Întâi au luat decizia, apoi au revenit asupra ei, scuzându-se lamentabil că nu au avut date. La fel au acționat și în cazul bugetarilor, când au jucat alba-neagra cu trimiterea acestora în șomaj tehnic. Îi atragem atenția domnului ministru Vela că răspândirea de informații false constituie infracțiune. De aceea, îl somăm public să aducă dovezi pentru cele afirmate, altfel credibilitatea sa, care oricum lasă de dorit, va fi egală cu zero”, a spus Ciolacu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews