ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, pentru B1 TV, că săptămâna viitoare va fi emisă o nouă Ordonanță Militară, care va reglementa navigația fluvială și maritimă, dar și tranzitul la granița cu Bugaria. Actul va cuprinde și alte prevederi, în funcție de evaluările făcute de Grupul de analiză și de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Vela a mai susținut că forțele de ordine sunt pregătite pentru o eventuală creștere a traficului la frontiera de vest, în condițiile în care se apropie Paștele. Totuși, ministrul liberal a insistat încă o dată ca românii din Diaspora să facă Paștele în țările în care se află și să nu revină acasă, pentru a-i proteja pe cei dragi lor. 

De asemenea, el a făcut apel la toți românii să respecte regulile de distanțare socială. Tot săptămâna viitoare, președintele Klaus Iohannis este așteptat să prelungească starea de urgență decretată pe 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Cred că e bine să fac și acum apel la compatrioții noștri din Diaspora ca anul acesta să facă Paștele acolo unde locuiesc și muncesc, pentru a nu se pune în pericol pe ei și mai ales pe cei dragi lor care sunt în România, acasă. De această decizie a lor depinde și cum vor face Paștele, că acum suntem într-o situație delicată cu toții. Pentru două trei zile de bucurie, e păcat să riște alte frumoase evenimente în perspectiva viitoare, dacă Doamne ferește, se îmbolnăvesc sau se înregistrează alte evenimente dramatice”, a explicat Vela.