ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, la Antena 1, faptul că deschiderea lăcașurilor de cult trebuie gândită foarte bine, subliniind că este nevoie în acest sens de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR). De asemenea, ministrul a declarat că, încondiții de siguranță, poate fi luată în calcul și organizarea de nunți și botezuri, însă nu cu un număr mare de persoane.
 
„La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecție în prima fază. Biserica și preoții au fost foarte riguroși de Paște, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face", a declarat Vela. De asemenea, ministrul susține că,  „dacă suntem vigilenți, vom putea să ne gândim și la nunți și botezuri, dar evident fără 500 sau 1000 de persoane”.

Vela a precizat că, în opinia sa, acest virus va schimba românii, iar valul al doilea, preconizat în toamnă, va fi mult mai bine pregătit.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că relaxarea măsurilor după ieșirea din starea de urgență va fi făcută „pas cu pas”, la intervale de aproximativ două săptămâni. Din 15 mai, a adăugat șeful statului, vor fi deschise saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice și muzeele, „în condiții speciale de distanțare, de igienă”, nefiind menționată o ridicare a restricțiilor și în cazul bisericilor.