ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Marcel Vela a făcut câtva precizări în contextul aglomerației care s-a format pe litoralul românesc.
 
Ministrul Afacerilor Interne a transmis că autoritățile vor introduce mai multe controale și verificări operatorilor economici de pe plajă. 
 
Aflat, miercuri, la Constanța, Marcel Vela a spus că aglomerația a fost permisă pentru că echipajele dispuse la malul Mării Negre nu s-au organizat foarte bine în această perioadă. În plin sezon vor fi controlate mai multe unități de mai multe ori. „O să vedeți că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizația de funcționare suspendată”, a declarat Vela.

Ministrul spune că vor urma controale mixte pe litoral, în care să fie prezenți reprezentanți de la mai multe alte instituții, cu atribuții în zona sanitară, dar și personal cu atribuții din sfera comercială, potrivit News.ro.

„Controalele nu se vor face doar cu polițiștii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată și omul să funcționeze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanți de la alte instituții care au atribuții în zona sanitară, în zona comercială dacă vreți și protecția alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizația de funcționare (…) Sper să nu ajungă în situația în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac și rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înțelege”, a explicat Marcel Vela.