ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Alteța Sa Regală, Prințul de Wales, participă, joi, la Londra, la o slujbă ortodoxă la care iau parte aproximativ 200 de cetățeni români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, potrivit unui comunicat al ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, serviciul religios are loc la St-Dustan-in-the-West, o biserică anglicană care își împarte sediul cu Biserica Ortodoxă Română încă din 1964, având și rolul de centru comunitar.

Cu această ocazie, Alteța Sa Regală se va întâlni cu Înaltpreasfințitul Iosif Pop, Arhiepiscop și Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, și cu Părintele Silviu Pufulete, preotul paroh al bisericii.

Corul asociației Prietenii Muntelui Athos, al cărei patron este Alteța Sa Regală, va interpreta muzică bizantină pe durata serviciului religios.

Ulterior slujbei, Alteța Sa Regală va aprinde o lumânare și se va întâlni cu câțiva membri ai comunității de credincioși.