ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bebeluș a fost avortat din greșeală, medicii de la Birmingham Women's and Children's NHS Foundation Trust confundându-l cu geamănul său bolnav, care a murit și el în timpul operației, relatează Birmingham Live.

Chirurgii din Birmingham efectuaseră procedura pentru a salva geamănul mai sănătos, atunci când s-a constatat că celălalt bebeluș avea o restricție de creștere intrauterină, fapt ce ar fi putut presupune riscul nașterii unui copil mort și a unor complicații.

Mama a luat decizia de a ucide pruncul cu șanse de viață mai mici, atunci când a fost informată că viața bebelușului mai sănătos era în pericol.

Dar intervenția a fost efectuată pe copilul greșit și, în final, au murit amândoi.

Cazul tragic este unul dintre cele 700 de incidente din spitalele din Anglia care au implicat erori elementare ce au provocat decese, a descoperit Sunday Express în urma unei anchete efectuate în baza Legii privind libertatea de informare.

Însă fiecare avort este o tragedie. Iar tragedia cea mai mare este că noi credem că este în regulă să ucidem copii bolnavi și că unele vieți sunt mai valoroase decât altele. Sau că viața poate fi sacrificată. Tragedia este că avortul încă este prezentat - pe o scară atât de largă - ca fiind o opțiune viabilă.