ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pedofil condamnat a primit în custodie o fetiță pe care a abuzat-o sexual timp de mai mulți ani și a lăsat-o însărcinată, potrivit unui nou raport condamnabil, scrie dailymail.
 
În ciuda faptului că autoritățile locale cunoșteau trecutul de prădător sexual al bărbatului din Leeds, acestuia i s-a permis să devină tutorele legal al lui Ruby (nume fictiv). Raportul șocant, comandat de Leeds Safeguarding Children Partnership, a descoperit că deficiențe grave din partea autorităților locale au dus la decizia de custodie. 

Revizuirea independentă a constatat că, deși profesioniștii erau îngrijorați cu privire la condamnările anterioare ale bărbatului, nu au solicitat consultanță juridică, așa cum ar fi trebuit, și, în schimb, i-au acordat pedofilului tutela asupra lui Ruby. Autorul independent al raportului consideră că autoritățile au făcut această greșeală nefericită din cauza unei „încrederi excesive" în vechile evaluări conform cărora bărbatul reprezenta un „risc relativ scăzut pentru fetele tinere".  Acesta comisese mai multe infracțiuni sexuale cu minori în anii de dinainte de a i se acorda custodia. 

Raportul, realizat de reprezentanți ai Consiliului Local Leeds, ai poliției din West Yorkshire și ai Serviciului Național de Sănătate Publică local, susține că o lipsă gravă de „curiozitate profesională" a dus la greșeala gravă de apreciere a faptului că acesta nu reprezenta o amenințare. Chiar și în timp ce Ruby se afla în grija agresorului ei, acesta a fost arestat sub suspiciunea de pornografie infantilă pe computerul său, dar a fost eliberat ulterior din cauza lipsei de probe. 

După ani de maltratare în serie, de aranjare și de abuz sexual, adevărul a fost în cele din urmă descoperit când Ruby a rămas însărcinată și a încercat să obțină un avort. Tânăra a fost apoi trimisă la serviciile sociale, deoarece nu avea vârsta de consimțământ. Deși inițial Ruby a susținut că tatăl era un băiat de vârsta ei, testele ulterioare au arătat că tutorele ei legal era responsabil pentru sarcină. 

Amploarea sumbră a manipulării sale a fost expusă atunci când Ruby a declarat comisiei că nu a recunoscut că era vorba de un abuz, deoarece acesta a durat mai mult timp decât își putea aminti. 

Ea și-a amintit, de asemenea, cum tutorele ei legal a blocat încercările serviciilor sociale de a vorbi cu ea în particular atunci când au venit în vizită și cum a amenințat că se va sinucide dacă va dezvălui cuiva abuzul. 

În timpul închiderii, Ruby, „pietrificată", a încercat să fugă și a bătut la ușa unui străin. Deoarece nu a fost dată dispărută, autoritățile locale nu au fost chemate.  În raport se preciza că: „Pe tot parcursul procesului acestei revizuiri, nici autorul independent, nici președintele independent nu au auzit de la niciun profesionist care să nu-și fi exprimat îngrijorarea cu privire la decizia luată în instanță. Cu toate acestea, la momentul respectiv, toți au avut încredere în evaluarea riscului pe care (infractorul) l-ar putea reprezenta și au acceptat decizia instanței”
 
Ca răspuns la revizuire, Leeds Safeguarding Children Partnership a declarat: 'Au fost implementate schimbări semnificative în sisteme și practici ca urmare a învățăturilor importante obținute prin intermediul revizuirii.